Dimez Şampiyon Sincik'te Referandum Çalışması Yürüttü

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde referandum çalışmasını yürüten AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, "İtleriyle, atlarıyla üzerimize saldırdılar ama bu bizi engellemez, biz sırtımız Allah’a dayamışız" dedi.

Dimez Şampiyon Sincik'te Referandum Çalışması Yürüttü
AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, 2010 referandumu ve son milletvekilliği seçiminde AK partiye en yüksek desteği veren Şampiyon Sincik ilçesine İl Genel Meclisi Başkan Vekili Mehmetcan Erdoğan ve il Başkan Yardımcıları Bekir Çatan, Mustafa Varol ve Mustafa Gözel ile birlikte geldi.

AK Parti Sincik İlçe Başkanı Şevket Öksüz, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, İl Genel Meclis üyesi Mehmet Karaca, Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, köy muhtarları ve partililer tarafından karşılanan AK Parti heyeti ilçe başkanlığı binasına geçerek partililerle bir araya geldi.

AK Parti Sincik ilçe başkanı Şevket Öksüz yaptığı selamlama konuşmasında, “Bilindiği üzere önümüzde bir referandum seçimi var. Bu seçimde 2010 referandumu ve son milletvekilliği seçiminde olduğu gibi yüzde 96’yı yakalayalım ve Sincik’in adını tarihe altın harflerle yazalım” dedi.

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut yaptığı konuşmada, “AK Parti kurulduğu günden beri Sincik halkı her zaman büyük bir iştiyakla destek olmuştur. Bu ülkede darbelerin sona ermesi, bu ülkenin ekonomik olarak büyümesi ve kalkınması için destek olmuştur. Bildiğiniz gibi büyük bir darbe girişimini geride bıraktık yalnız bunun artçı sarsıntıları Avrupa’da dahil devam etmektedir. Büyüyen ve gelişen bir Türkiye istemeyen Avrupa devletleri ‘hayır’da birleşerek ülkemize karşı topyekun bir saldırı içerisine girmişlerdir. Onlar hayır diyorsa bizim ‘evet’ dememiz gerekmektedir. İnşallah bu seçimde de Sincik halkı daha önceki rekorlarını egale ederek Sayın Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği yüzde yüz hedefine ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

AK Parti İl başkanı Abdurrahman Dimez ise konuşmasında, “Ülkemizin 90 yıllık yönetimsel sisteminde bir değişime gitme zaruriyeti doğdu. Bir sistem değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Bu milletin içinden çıkan vatan evlatları Hakkari’den Tekirdağ’a kadar ülkemizin en ücra köşesine bile gitti. Bugün 3 milyon Müslüman kardeşimiz kapımıza gelmiş, aç mı bırakaydık, sırtımız dönüp onları kaderine terk mi etseydik. Geri kabul anlaşmasıyla Avrupa Birliği bize 6 milyar Euro gönderecekti ama bir kuruş göndermediler. 17-25 Aralık’taki operasyonlara rağmen, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen, Dolar’la, Euro ile üzerimize geldikleri kadar. Bütün bunları geçtik, en son bunu da yaptılar. İtleriyle, atlarıyla üzerimize saldırdılar ama bu bizi engellemez, biz sırtımız Allah’a dayamışız. Onun için bu sefer her zamankinden daha gayretli olmamız gerekir, bu mevzu artık sadece bizim mevzuumuz değil, bu mevzu artık ümmetin mevzusudur. Yani bu bayrak bu sancak Allah muhafaza yere düşse sadece Türk halkı değil yüzünü bize çevirmiş bütün Müslüman alemini sıkıntıya koyacaktır. Dün Avrupa’nın göbeğinde sözde demokratik ülke İsviçre’de en çok satan gazetelerinden biri Türkçe manşet atarak ‘Recep Tayyip Erdoğan’a hayır’ dediler. Siz kimsiniz, siz hangi haçlı ordusunun zihniyetini paylaşıyorsunuz? Burada 80 milyon Müslüman bu milletin iradesine tepki göstereceksiniz. Siz nerenin iti oluyorsunuz, itlerinizle atlarınızla bu milleti durduracağınızı zannediyorsunuz. Elhamdülillah en güzel cevabı Cumhurbaşkanımızda verdi, Başbakanımız da verdi, sıra bize geldi. Bizde 16 Nisan’da sandıkta onlara en güzel cevabı vereceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA