Depremzede Çocukların Oyun Keyfi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gördüğü için çadırlara yerleştirilen ailelerin çocukları, çadırların aralarında oyunlarına devam ediyor Depremzede Ekinci: 'Çadıra bir top değince hemen evler gelip bize kızıyor ama yine de oyun oynayabiliyoruz çok şükür'.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin psikolojik etkisini üzerlerinden büyük oranda atan depremzede çocuklar, çadırların arasında oyunlarını sürdürüyor.

İlçede yaklaşık 15 gün önce meydana gelen depremin ardından evleri büyük oranda hasar gören vatandaşlar, AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalmaya devam ediyor.

Okulların da hasar görmesi nedeniyle çadırlarda eğitim ve öğretimlerini sürdüren çocuklar, okulun dışında kalan vakitlerini ise çadırların etrafında oyun oynayarak geçiriyor.

Depremin psikolojik travmasını büyük oranda atlatan çocuklar top peşinde koşuyor, ip atlayarak günlerini geçiriyor.

- 'Eski hayatımıza devam ediyoruz'

Merkez Kale Mahallesi'nde oyun oynayan Hasan Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde evleri ağır hasarlı olduğu için çadırda kaldıklarını söyledi.

8. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Ekinci, 'Okulumuz çatladığı için çadırlarda eğitim görüyoruz, zor bir şartlardayız. TEOG için ne olacağını düşünemiyoruz. Şimdi oyun alanlarımız baya bir azaldı, çadırlar oyun alanımızı engelliyor. Çadıra bir top değince hemen evler gelip bize kızıyor ama yine de oyun oynayabiliyoruz çok şükür.' diye konuştu.

Saffan Aktunç da 11 yaşında olduğunu ifade ederek 'Eski hayatımıza devam ediyoruz. Eğitim ve öğretim hayatımız çadırda geçiyor. Burada da eski oyunlarımıza devam ediyoruz. Ailemizde herkes yaşıyor mutluyuz ve sağlamız.' dedi.

Emin Susam ise depremi unutmaya çalıştıklarını dile getirerek eskisi gibi yine aynı bölgelerde top oynadıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA