Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Hollanda'ya Sert Eleştiri Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda’nın Türk Bakanlara karşı sergilediği tutumu sert bir dille eleştirerek, “Avrupa’da atları, itleri, nefretleri ve kinleri ile saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Bunların medenilikle, modern dünya ile akalası yok bunlar Bosna Hersek’te, Srebrenitsa’da8 bini aşkın Müslüman katledenlerdir. Bunların cibilliyetini biliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Hollanda'ya Sert Eleştiri Açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı ziyaretlerde bulunmak ve açılış törenine katılmak için Afyonkarahisar’a geldi. Erdoğan Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesini ziyaret ettikten sonra Anıtpark ta 275 adet eseri hizmete sunulacağı tören alanına geçti. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve protokol üyeleri katıldı.

Gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önceki seçimlerde ve referandumlarda sağladığı desteklerden bahsederek, tören alanına dolduran vatandaşlara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından olan ve anıtı Afyonkarahisar’da bulunan Yüzbaşı Agah Efendi’nin hayatından bahsederek, bir asker olarak Kurtuluş Savaşında düşmana karşı verdiği başarılı savaşı anlattı. Konuşmasında ardından Hollanda’nın, Türk Bakanlara karşı sergilediği sert tutumu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu topraklar yıllardır kan ve ter ile yoğrularak vatan olmuştur. Milletimiz tarih boyunca emek verdiği, canını vermediği, bedelini ödemediği hiçbir şeye sahip olmamıştır. Bugünde büyük Türkiye için güçlü Türkiye için, müreffeh Türkiye için verdiğimiz mücadele pek çok bedel ödedik ve ödüyoruz. Terörle mücadelede, sınırlarımız ötesinde yürütülen operasyonlarda, ekonomimize yönelen saldırılarda bedel ödüyoruz. Avrupa’da atları, itleri, nefretleri ve kinleri ile saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Şimdi bugün Hollanda’da seçim var atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların medenilikle, modern dünya ile akalası yok bunlar Bosna Hersek’te, Srebrenitsa’da 8 bini aşkın Müslüman katledenlerdir. Bunların cibilliyetini biliriz. Ama bunlar ne yazık ki hala medeni olamamıştır, modern olamamışlar, insanlıktan nasip alamamışlar. İşte o akşamda Türkiye’nin bir bayan bakanı oraya geliyor, nereye geliyor? Kendi konsolosluğuna ve orada vatandaşları ile buluşacak. Bunun izne tabisi yok. Kendileri İngiltere’de, Avrupa’nın değişik ülkelerinde gidip seçim kampanyaları yapıyorlardı. Geç bunları, ‘hayır’ kampanyası yapmak üzere Almanya’ya, Hollanda’ya, İsviçre’ye, İsveç’e, Danimarka’ya gelen PKK terör örgütü temsilcilerine, onların yandaşlarına ve onlarla birlikte hareket edenlere, Barolar Birliği Başkanı’na, onlara müsaade ediyorsunuz. Peki Türkiye’nin bakanına niçin kapıları kapatıyorsunuz? Rotterdam Belediye Başkanı İstanbul ile kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim dedim hemen ‘İstanbul Belediye Başkanı’na söyleyelim belediye başkanı tek taraflı olarak bunlarla kardeşlik akdiniz bozsun.’ Zira bizim bu tür insanlar ile kardeş şehir olmamız mümkün değil” dedi.

Kaynak: İHA