Çubuk'ta Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı

Çubuk İlçe Ziraat Odası ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, çiftçilere bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Çubuk İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, mahallede başlatılan eğitim seferberliğine duyarsız kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

İlçede ilk defa bir mahallede birlikte hareket edildiğine şahit olduğunu dile getiren Gülle, kendilerinin de devlet imkanlarını üreticilere anlatmak istediklerini belirtti.

Çalışmanın çok güzel olduğunu ifade eden Gülle, şöyle konuştu:

'Tüm mahalle birden eğitim seferberliğine başladı. Biz de oda olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bunun için de böyle bir organizasyonu yapmak istedik. Devletimizin üretmek isteyen, işini geliştirmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik bir çok imkanları var. Bunlardan mutlaka sizlerde yararlanın. Ekonomik anlamda hedeflerinizi büyütün.'

Gülle, çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda, meyvecilik, et ve süt üreten çiftlikler, tıbbi ve aromatik bitki destekleri, araç parkları hibe destekleri konularında bilgiler verdi.

Halk Eğitim Müdürü Recai Özdemir ise, mahalle halkının 7’den 77’ye adete bir eğitim seferberliği başlattığına şahit olunduğunu aktardı.

Mahalle derneğinin kendilerinden çok sayıda kurs talebi olduğunu anlatan Özdemir, istenilen tüm kursları açacaklarını kaydetti.

Halk eğitim bünyesinde açılabilecek kurslar hakkında bilgi veren Özdemir, mahalle sakinlerinin açılmasını istedikleri kurslar hakkında da ön talep aldı.

Dernek Başkanı Osman Şahbudak da, mahalle halkının, yanlış bilgiler nedeniyle çok büyük kayıpları olduğunu ve zamanla üretimi bırakarak mahalleyi terk ettiklerini savundu.

Bir zamanlar 3 bin kişinin yaşadığı mahallede hızla göç olduğuna işaret eden Şahbudak, göçü tersine çevirmenin eğitim ve desteklerle sağlanabileceğini belirtti.

Çiftçilere yapılan sunumların ardından toplantı, soruların yanıtlanmasıyla devam etti.

Kaynak: AA