CHP Heyeti Şanlıurfa'da

Halk oylaması çalışmaları kapsamında milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu ve Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu CHP heyeti, tarihi Gümrük Hanı ve Balıklıgöl Yerleşkesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu ve Mahmut Tanal, halk oylaması çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu.

Kentteki temaslarına CHP il teşkilatını ziyaret ederek başlayan heyet, daha sonra tarihi Gümrük Hanı'nda esnafla bir araya geldi. Ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'ne geçerek vatandaşlarla sohbet eden heyet üyeleri, halk oylaması için destek istedi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Tekin, son günlerde Güneydoğu'daki bir çok il ve ilçeyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Bölge illerinin bazılarında ilk kez kendilerinin referandum çalışması yaptığını belirten Tekin, 'İl kez Diyarbakır'da, Batman'da bir parti sokakta saatlerce referandum programı yapıyor. Bugüne kadar gerek HDP, gerek AKP yani bölgede güçlü iki parti maalesef kampanya yapabilmiş değiller. Halen de kampanya yapılabilmiş değildir. Yurttaşlarımızın talebi bütün partiler gelsin, kampanya yapsın talebinde bulundular.' dedi.

Türkiye'de ciddi bir işsizlik sorununun olduğunu ileri süren Tekin, gezdikleri bölgelerde birçok iş yerini kapalı gördüklerini ifade etti.

Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 12,7 olarak açıklandığını kaydeden Tekin, 'Türkiye'de işsizlik son yıllarda hiç görülmemiş bir şekilde yüzde 12,7 oldu. Devlet kurumu olan TÜİK'in rakamlarına göre, Türkiye son yılların en büyük işsizliğini yaşıyor. Buna çare bulmak için son 15 yılın iktidarı durdu durdu referandum dönemi şimdi televizyonlarımızı alt yazısında görüyoruz '2 milyon işsize iş'. Nerede bu iş ben de başvuracağım. 2 milyon işsize iş nerede?. Sürekli televizyonlarda bu şeyler dönüyor. Ne yazık ki Şanlıurfa işsizlik konusunda çok ciddi sorun yaşayan bir ilimizdir.' diye konuştu.

- Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavırları

Almanya ve Hollanda'nın Türkiye'ye yönelik tavırlarına değinen Tekin, her iki ülkenin tutumunu da eleştirdi.

Partilerinin Almanya ve Hollanda'nın tavrına karşı bütün yurt dışındaki tüm programlarını iptal ederek tepki gösterdiğini kaydeden Tekin, iktidar partisinin de programlarını iptal ederek her iki ülkeyi protesto etmesini istedi.

Balıklıgöl'e yem atarken tuttuğu dileği sorulan Tekin, 'Demokrasi istiyoruz, özgürlükler istiyoruz, huzur istiyoruz. Terör olsun istemiyoruz. Bundan daha büyük ne dileğimiz olabilir ki. Biz memleketimizde sadece huzur istiyoruz.' şeklinde yanıt verdi.
Kaynak: AA