Cemevinin 300 Bin Liralık Elektrik Borcuna Devlet Desteği

Tunceli Cemevi’nin kurulduğu günden itibaren ödenmeyen yaklaşık 250-300 bin liralık borcunun 100 bin lirasını valiliğin karşıladığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Kaymak, geri kalan kısmının da firma tarafından silineceğini söyledi.

Cemevinin 300 Bin Liralık Elektrik Borcuna Devlet Desteği
Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Osman Kaymak, eşi Emine Kaymak ile birlikte yöre Alevileri tarafından Kara Çarşamba olarak adlandırılan ve kötülüklerden arınıldığına inanılan ritüel nedeniyle Hızır Gölü ziyaretgahına gitti. Ziyarete gelen vatandaşlarla ilgilenen Vali ve Belediye Başkanvekili Kaymak, Alevi dedesinin duasının ardından vatandaşlara niyaz dağıttı.

Kara Çarşamba hakkında konuşan Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, "Bu da miladi takvime göre Mart ayının son Çarşambasına denk geliyor. Bu inanca göre kötülükler de Mart ayının ilk Çarşambası yaratılmıştır. Bugün için canlarımız iki suyun birleştiği ya da su kenarlarında yakınarak ve atlayarak o yıl için kötülüklerden arınacaklarına, şerrin kendilerinden uzak olacağına inanarak dualar ederler” dedi.



Vali Kaymak "Cemevinin elektrik borcu halledildi"

Hızır Gölü ziyaretgahında Vali ve Belediye Başkanvekili Osman Kaymak açıklamalarda bulundu. Tunceli Cemevi’nin kurulduğu günden bu yana ödenmeyen elektrik faturası sorunun ortadan kalktığını belirten Vali Kaymak, “Cemevimizin kurulduğu günden bu yana 250-300 bin lira borcu vardı. O borcun 100 bin lirasını vilayet olarak karşılıyoruz. Gerisini de firma silecek. Cemevi bu sıkıntıdan kurtulmuş olacak" dedi.

Tunceli Belediyesi olarak cenaze hizmetlerinden de para alınmayacağını aktaran Kaymak, "Cenazenin her türlü masrafı tabutu, kefeni belediye tarafından karşılanacak. İki dedemizi belediyede istihdam etmeye başladık. Maaşlarını belediye olarak vereceğiz. Kendileri cemevinde hizmet edecekler. Vatandaşlarımıza duyurumuz, ölülerine son görevi yapacağı masrafı, bir fakiri doyurarak yapabilirler. Belediye olarak kimseden para almayacağız” diye konuştu.

Daha sonra Vali Kaymak, düzenlenen semahı ibadetini izleyerek, vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA