Çankırı'da 'Önce Memleket Tabii Ki Evet Platformu' Kuruldu

Platform çatısı altında bir araya gelen 90 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyeleri, halk oylamasında 'Evet' oyu vereceklerini açıkladı.

Çankırı'da 'Önce Memleket Tabii ki Evet Platformu' çatısı altında bir araya gelen 90 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyeleri, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasında 'Evet' oyu vereceklerini bildirdi.

Platform sözcüsü Arif Akpınar, Karatekin Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin en önemli meselesinin anayasa değişiklik paketi ve bu bağlamda yürüyen tartışmalar olduğunu söyledi.

Oluşturulan 'Önce Memleket Tabii ki Evet Platformu' çatısı altında 90 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiğini belirten Akpınar, 'Hiçbir siyasi parti veya oluşumun temsilcileri değiliz. Tamamen sivil platform olup özgür iradeyle hareket ediyoruz. Sadece darbeler döneminde hazırlanabilen anayasalar aziz milletimizi ötekileştirdiği için derde deva olmadığı gibi yeni toplumsal sorunlara da yol açmıştır.' dedi.

Sivil toplum kuruluşları olarak halk oylamasında tavırlarını belli ettiklerini dile getiren Akpınar, 'Vesayet yanlısı blok yüzünden bugüne kadar maalesef ülkenin aydınlık yarınlara kavuşmasına katkı sunacak tam bir anayasa hazırlanıp halkın iradesine sunulamamıştır. Geçtiğimiz haftalarda meclisten geçen ve 16 Nisan'da referanduma sunulacak değişiklik paketinin ise her şeye rağmen bölgemizin ve ülkemizin siyasetine ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.' ifadesini kullandı.

Milletin ve milli iradenin ülkede tamamen hakim olabilmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye karar verdiklerine dikkati çeken Akpınar, temiz siyaset, güçlü demokrasi, kalıcı toplumsal barış, büyük ekonomi, istikrarlı yürüyüş ve küresel aktör olma adına referanduma sunulacak yeni anayasa değişiklik paketine 'Evet' diyeceklerini kaydetti.
Kaynak: AA