Çanakkale'den Yola Çıkan Kutsal Emanetler Bilecik'ten Geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan emanetler, Bursalı atletler tarafından Bilecikli atletlere teslim edildi.

Çanakkale'den Yola Çıkan Kutsal Emanetler Bilecik'ten Geçti
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla başlatılan "Çanakkale-Ankara 20’nci Zafer Koşusu" çerçevesinde, Çanakkale Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan emanetler Bilecikli atletlere teslim edildi. Bursalı atletler tarafından Bilecik’e getirilen emanetler, Bilecik merkeze bağlı Pelitözü köyünde düzenlenen törenle Bilecikli atletlere verildi.

Burada düzenlenen törene Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdür V. Hasan Kocatepe, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş, eski Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü şuan Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İhale ve Satın Alma Şube Müdürü Lütfi Doyuk ve sporcular katıldı.

Öperek teslim aldılar

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, kutsal emanetleri öperek teslim eden Bursalı atletlerden emanetleri teslim alan Bilecikli atletler, "18 Mart 2016 Cumartesi günü Cumhurbaşkanımıza teslim edilecek olan kutsal vatan toprağımızı, deniz suyu ve şanlı bayrağımızı Eskişehirli atletlerimize vermek üzere teslim alıyorum" diyerek, kutsal emanetleri öperek teslim aldılar. Buradan Bilecik şehir merkezine gelen atletler, Tepebaşı mevkinde araçlarında inerek, Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar kutsal emanetler ile koştular. Burada araçlara binen atletler kutsal emanetleri Eskişehirli atletlere teslim etmek için yola çıktı.
Kaynak: İHA