Çağdaş Sanatlar Galerisi Ve Salvador Dali Sergisine İlgi Sürüyor

Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan Çağdaş Sanatlar Galerisi ve Salvador Dali Sergisi, milletvekilleri, belediye başkanları ve Eskişehirli sanatseverlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Çağdaş Sanatlar Galerisi Ve Salvador Dali Sergisine İlgi Sürüyor
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisini gezdi. Çağdaş Sanatlar Galerisinde yer alan Salvador Dali Sergisini de gezen Çakırözer’e gezi boyunca Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Figen Engin de eşlik etti. Anı defterini imzalayan Çakırözer, ardından da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin maketini inceledi.

Salvador Dali’yi Sergisini Eskişehir’de görmekten çok büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Utku Çakırözer, “Eskişehir Gazi Meslek Lisesi Öğrencileri de buradaydı şu sıralarda birlikte oturuyorduk, onların heyecanını görmek çok büyük mutluluk ve gurur veriyor. Böylesine güzel bir Sanat Galerisini kültürel mekana, Eskişehirimize, Odunpazarımıza, ülkemizin sanatına kazandırdığı için sevgili belediye başkanımız Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum. Hem Başkan Kurt’u hem de emeği geçen Odunpazarı Belediyesi çalışanlarına, bu serginin buraya getirilmesin de katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. Nikah salonunu da çok beğendim. 200 ve 200’ün üzerinde kişi kapasitesiyle bizlere toplantı yapma imkanı sundu. Bu galeri gençlerin, çocukların bundan sonraki yeni kuşaklarımızın kültür ile sanat ile iç içe yetişmesine imkan sağlayacak. Eskişehir zaten bu konuda biliyorsunuz zengin bir şehir. Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en fazla müzeyi barındıran şehri, kilometre başına bir müze denk geliyor. Belki de bunların arasına bir yenisinin de katılması ve bu serginin dünya çapında bir sanatçının Dali’nin eserlerinin olması gerçekten çok güzel. Eskiden hep yurt dışına gidilirdi, dünyanın ünlü sanatçılarının eserlerini görebilmek için. Şimdi sadece İstanbul ya da Ankara gibi şehirlerde değil, Eskişehirimizde de dünyanın en ünlü ressamlarından birinin eserlerinin bizler yan yana izleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA