Bursa'da 2 Ayda 700 Şirket Faaliyete Geçti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’da ocak ve şubat aylarında odaya kayıtlı 700 firmanın faaliyete geçtiğini söyledi.

Bursa'da 2 Ayda 700 Şirket Faaliyete Geçti
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2017 yılında odaya üye olan iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Tanışma toplantısında konuşan Başkan Burkay, 37 bin üyesiyle büyük bir aile olan BTSO’nun 51 meslek komitesi ve 20 sektörel konseye sahip olduğunu söyledi.

Bursa’nın Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi olduğunu kaydeden İbrahim Burkay, Bursa’da son 2 ayda 700 firmanın faaliyete geçtiğini söyledi.

Bu rakamın Türkiye’deki birçok odanın toplam üye sayısından fazla olduğunu kaydeden Başkan Burkay, “Bu, Bursa’mızın ve Türkiye’mizin geleceğine olan güvenin bir sonucudur. Ülke ve kent ekonomimize güç katan müteşebbislerimizi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

BTSO Başkanı Burkay, küresel fuar acentesi projesiyle 4 bine yakın iş dünyası temsilcisini 100’ün üzerinde yurt dışı organizasyonuyla buluşturduklarını kaydetti.

Ticari safari projesi ile de 9 bin 500’e yakın yabancı firma temsilcilisini Bursalı firmalarla bir araya getirdiklerini de ifade eden Başkan Burkay, MESYEB ile de mesleklerin uluslararası standartlara dönüşümüne öncülük ettiklerini vurguladı. BUTGEM ile sektörlere vasıflı iş gücü yetiştirdiklerini belirten Başkan Burkay, “BTSO çatısı altında faaliyet gösteren bu merkezlerimiz, üyelerimizin talepleri doğrultusunda hayata geçirildi” dedi.

Kaynak: İHA