'Bu Millet Hollanda'nın İtlerinden Mi Korkacak'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hollanda’nın Türk vatandaşlarına yönelik tutumunu eleştirerek,"Bu milletin onuruyla, istikbali ile hiç kimseye oynayamayacaktır. Hollanda itlerini salıyor vatandaşlarımızın üzerine. Zannediyorlar ki korkarlar. Bu millet tankın altına yattı, jetlerden bomba yağarken jetlerden korkmadı, otomatik silahlardan korkmadı. Hollanda’nın itlerinden mi? korkacak zannediyorlar" dedi.

'Bu Millet Hollanda'nın İtlerinden Mi Korkacak'
AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bir dizi toplantı ve ziyaretlere katılmak üzere Yozgat’ın Sorgun ilçesine gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, vatandaşlarla buluştu. Sorgun Belediyesi düğün salonunda konuşan Bozdağ, PKK, DEAŞ, FETÖ terör örgütü dahil 10 civarında terör örgütünün Türk devletine ve Türk milletine saldırdığını belirterek, "Türkiye ve Türk milleti bu saldırılara karşı etkin bir mücadele ediyor. Sanmayın biz sadece bu terör örgütleriyle biz mücadele ediyoruz. Bu örgütlerin yularını tutan devlet ve güçlerle de aynı zamanda mücadele ediyoruz. Esasında biz dünya ile mücadele ediyoruz. Biz Anadolu’da bin yıldır varız. Ama bin yıldır bizim sözümü kazımak isteyen buna yeminli güçler, buna yeminli çevreler var. Anadolu’da bin yıl değil binlerce yıl yaşamak için daha çok çalışacağız. Devletimiz daha güçlü kılabilmek için doğru adımlar ve doğru kararlar almak zorundayız" dedi.



"ALMANYA, HOLLANDA KORKU İÇİNDE"

Avrupa ülkelerinin korku içinde olduğunu ifade eden Bozdağ, "Almanya bir yandan, Avusturya bir yandan, Hollanda bir yandan, İsviçre bir yandan, Belçika bir yandan sanki herkes kendi ülkesinden hükümet sistemi değişiyormuş gibi telaş içinde, korku içinde. Hollanda en son affedersiniz itlerini vatandaşlarımızın üzerine saldı. Demokrasi nerede. İnsan hakları nerede. Hukuk nerede. İnsan hakları sözleşmesi nerede. Avrupa Birliğinin değerleri nerede. Hepsi mefta. Avrupa değerlerini ve hukuksal değerlerini yok etti. Avrupa Birliği susuyor. Avrupa Konseyi susuyor. Sizin bu yaptığınız ayıptır. Avrupa değerlerini ve hukuksal değerleri çiğnemektir. Türkiye’de terör örgütlerinin propagandasıyla, teröristlerin himayesine girerken konuşmayan başbakan kalmıyor. Çifte standart. Her şeyi kendileri için istiyorlar. Ben buradan diyorum ki biz kendi ülkemizin hükümet sistemini değiştiriyoruz. Hollanda’nın, Avusturya’nın Almanya’nın hükümet sistemini değiştirmiyoruz. Bizim hükümet sistemimizden size ne" diye konuştu.



"HDP ’HAYIR’ KAMPANYASINDA CHP İLE ANLAŞTI"

Bozdağ milletin onuruyla, istikbaliyle hiç kimsenin oynayamayacağını kaydederek,"Hollanda itlerini salıyor vatandaşlarımızın üzerine. Zannediyorlar ki korkarlar. Bu millet tankın altına yattı. Jetlerden bomba yağarken jetlerden korkmadı, otomatik silahlardan korkmadı. Hollanda’nın itlerinden korkacak zannediyorlar. Bunlara en büyük cevabı hep birlikte vereceğiz. Onun için diyoruz ki 16 Nisan Almanya’ya, Hollanda’ya, İsviçre’ye, Belçika’ya, ismini sayamadığım ülkelere, ve PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne, DAEŞ terör örgütüne verilecek en büyük cevap olacaktır. Bu terör örgütlerinin hepside güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Güçlü iktidarın olduğu yerde mikroplar yaşam hakkı bulamazlar. Nasıl ki gençken insanlar kolay hastalanmıyor. Mikroplar vücudu teslim alamıyor. Ama yaşlandıkça mikroplar daha tesirli hale geliyor. Onlarda Türkiye’nin zayıf düşmesini istiyorlar. HDP’yi siz ’Hayır’ kampanyasında görüyor musunuz? Neden CHP ile anlaştılar. Benim tabanım senin çalışmandan rahatsız, onun için gizliden çalışın. Görünür propaganda yapmayın. Neden halktan korktuğu için bunun yapıyor. Onun için bu sistem siyasetçiyi halka mecbur kılan, halka mahkum eden bir sistem" şeklinde konuştu.

(Rukiye Yılmaz /İHA)
Kaynak: İHA