Bozüyük'te ''Okul-Sanayi'' İşbirliği Protokolü

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bozüyük'te faaliyet gösteren fabrikalar arasında ''Okul-Sanayi'' işbirliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Türk Demirdöküm, Bozüyük Selahattin Şeker Cam ve Seramik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Fabrikaları arasında imzalanan 5 yıllık protokolle sektörün beklediği nitelikli iş gücü konusunda büyük mesafe alınacağını kaydetti.

Gerek bakanlığın mesleki eğitimle ilgili politikalarını gerekse meslek okulları ve sektör kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek için çalıştıklarını belirten Durmuş, sektörle okulları bir araya getirerek karşılıklı işbirliği ve koordinasyon sağlandığında hem meslek liseleri hem de sektör açısından önemli kazanımların kendiliğinden geleceğini ifade etti.

Protokol, Kaymakam Hasan Yaman, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, Durmuş ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik ile fabrikaların yetkilileri tarafından imzalandı.

Kaynak: AA