Bilal Erdoğan Amasya'da Konuştu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin ülkedeki istikrar ortamının Recep Tayyip Erdoğan’dan sonrası dönemlerde de sürmesi için önemli olduğunu belirterek, “Peki, Tayyip Erdoğan’dan sonra kim gelirse gelsin ne olacağının acaba senaryolarını bir düşünelim” dedi.

Bilal Erdoğan Amasya'da Konuştu
TÜGVA Amasya Temsilciliği’nin açılış programında konuşan Bilal Erdoğan, “Tayyip Erdoğan 2002 yılından beri ne zaman bu vesayet odakları tarafından önü kapatılmak istendi. Köşeye sıkıştırılmak istendi. O düğümleri nasıl halkın hakemliğine başvurarak çözdü. Elhamdülillah halk bağımsızlığına, iradesine hep sahip çıkmayı başardı. İşte bu yeni sistem bunu kalıcı kılacak. Tayyip Erdoğan zamanı için değil inanın. Tayyip Erdoğan zaten güçlü, zaten karizmatik. Zaten bu sisteme rağmen bu ülkede istikrarı sağlamayı başardı. Peki, Tayyip Erdoğan’dan sonra kim gelirse gelsin ne olacağının acaba senaryolarını bir düşünelim. Acaba işte partisini yönetebiliyor mu, acaba hükumet kurabiliyor mu, acaba seçim kazanabiliyor mu? Yüzde 41 oy alsanız dahi bu ülkede koalisyon hükumetine mahkum olabilirsiniz. Yazık değil mi?” diye konuştu.

Mevcut sistemin kriz ürettiğini vurgulayan Erdoğan, “Bu sistem koalisyon üretiyor. Bu sistem darbe üretiyor. Buna artık bir son vermemiz lazım. Onun için bu referandum çok önemli. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için evet. Çünkü hayır sadece geçmiş vaat ediyor. Bize gelecek vaat etmiyor. Bunu unutmamız lazım. Bu sistemle ilgili eleştirdikleri hiçbir unsur şu anki sisteme göre daha zayıf değil, kesinlikle daha güçlü” şeklinde konuştu.

Dünyadaki çalkantılı döneme dikkat çeken TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, “Böyle çalkantılı dönemlerde Türkiye’nin yönetim sistemini net, dosdoğru bir hale getirmemiz bütün bu krizlerin içerisinde yönetilebilir bir Türkiye’yi inşallah egemen kılmamız için 16 Nisan’da sandıkları ‘evet’ ile dolduruyoruz inşallah” ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan, mehter takımıyla karşılandığı programda temsilcilik binasının açılışını Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti il Başkanı Mehmet Ünek ve TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ile birlikte yaptı.
Kaynak: İHA