Başkan Halil Aktay Açıklaması Türkiye Demokratik Bir Dönüşüm Yaşıyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) başkanı ile yönetim kurulu üyeleri ve okul temsilcileri Eynal kaplıcalarında, Hollanda’ya karşı tepkilerini dile getiren basın açıklamasında bir araya geldi. Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, Hollanda ziyaretinin engellenmesine tepki gösterdiler.

Başkan Halil Aktay Açıklaması Türkiye Demokratik Bir Dönüşüm Yaşıyor
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı, Simav Eğitim-Bir-Sen Simav Başkanı Halil Aktay, Hollanda da Türk bakanlarına karşı çirkin ve ırkçı engellemeleri kınadıklarını ifade etti.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile Simav Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güner’in de katıldığı basın açıklamasında başkan Aktay “ Türkiye demokratik bir dönüşüm yaşıyor. Ses ne hikmetse batıdan geliyor. Türkiye, iktidarıyla muhalefetiyle kendi iradesini test edeceği 16 Nisan’a doğru yol alırken, Almanya’dan Hollanda’dan oligarşik kakafoni yükseliyor. En son Hollanda’da yaşananlar neresinden tutarsanız tutun, batının iki yüzlülüğüyle karşılaşırsınız. Kendilerince manipülasyon araçlarıyla Türkiye’yi tecrit etmeye kalkıyorlar. Biliyorsunuz, uzun zamandır ‘Türkiye yalnızlaşıyor’ nakaratıyla ülkemizi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Türkiye yanlılaşmıyor, yeni açılımlarla alternatifler oluşturuyor. Avrupanın sömürü üzerine yükselttikleri refahın sonu göründü. Onun için telaşa kapılıyorlar, onun için Türkiye’ye karşı bu küçük politikaları uyguluyorlar. Hollanda’nın son ırkçı ve kabul edilemez tutumu da bundandır. Şiddetle kınıyoruz” dedi.

Başkan Aktay basın açıklamasının ikinci bölümünde “ Hollanda demek sömürgecilik demek. Avrupa demokrasisi refah üzerine inşa edilmiştir. Özgürlük, çoğulculuk hep bu mantık üzerine kurulmuştur. İşte görüyoruz, biraz sallandıkları zaman neler yaptıklarını. Irkçılık yükseliyor, yabancı düşmanlığı kültürlerini şekillendiriyor. Biz güçlü bir Türkiye için tüm gücümüzü ortaya koyuyoruz. Özgürlükleri daha fazla geliştireceğiz, ekonomimizi farklı alternatiflerle güçlendireceğiz. Hak olan davada zafer muhakkaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın açıklamasının ardından Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güner de birer konuşma yaparak, diplomatik skandalı kınadıklarını ifade ettiler. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA