Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Vesayetçi sistemi ortadan kaldırmak için, yönetimde çift başlılığı ortadan kaldırmak için, siyasi istikrarsızlığı ortadan kaldırmak için ve ekonomik istikrar için referandumda ‘evet evet evet’ diyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması
Bir dizi programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Malatya’nın Akçadağ ilçesini ziyaret etti. İlk olarak AK Parti Akçadağ İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kurtulmuş, burada partililer ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Akçadağ İlçe Spor Salonunda Akçadağlılarla buluşan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Malatyalıların dik bir duruş sergilediğini ifade ederek, Malatyalılara ve Akçadağlılara teşekkür etti.

Konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referanduma ve Cumhurbaşkanlığı sistemine değinen Kurtulmuş, Türkiye’deki vesayet sisteminin siyasi yasaklar doğurduğunu kaydederek, “Başta Cumhurbaşkanımız ve Erbakan hocamız olmak üzere çok sayıda siyasetçi siyasi yasakla karşılaştı. Ayrıca 68 tane siyasi parti kapatıldı. 1960 yılında Başbakan Menderes idam edildi. Türkiye vesayetçi sistemin faturasını çok ağır bir şekilde ödedi.

Biz bu faturayı daha fazla ödemek istemiyoruz. Biz artık darbeler dönemi son bulsun istiyoruz, artık vesayet sistemi son olsun istiyoruz. 12 Eylül’de darbe yapıldığı zaman Amerika’nın Ankara’daki Büyükelçisi Kripto yazıyor, diyor ki; ‘Merak etmeyin bizim çocuklar darbe yaptı’. Biz, artık bu memlekette başkalarının çocuklarının, şunun bunun çocuklarının darbe yapmasını tarihe gömeceğiz ve tarihe kaldıracağız” diye konuştu.

Yeni sitemin faydalarından da bahseden Kurtulmuş, vatandaşlara referandumda neden evet oyu vermesi gerektiğini anlatarak, “Vesayetçi sistemi ortadan kaldırmak için, yönetimde çift başlılığı ortadan kaldırmak için, siyasi istikrarsızlığı ortadan kaldırmak için ve ekonomik istikrar için referandumda ‘evet evet evet’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, bazı devletlerin terör örgütlerine destek verdiğini vurgulayarak, tüm engellemelere rağmen Türkiye’nin büyüyeceğini belirtti.

Kurtulmuş, “Türkiye epey bir zamandır birtakım terör örgütlerinin saldırısı altında. Bir taraftan DAEŞ, bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ denilen eşkıya çetesi Türkiye’nin ayaklarına pranga vurmaya çalışıyor, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyor. Bu terör örgütlerine de maşallah her türlü yardım yapılıyor mu? yapılıyor. Bakıyorsun adamın elinde uçaksavar silah çıkıyor, bakıyorsunuz zırhlı araçlar çıkıyor, bakıyorsun fabrika yapımı bombalar çıkıyor. Kusura bakmayın ama bunlar çarşamba pazarında satılmıyor herhalde, bunları bunların eline herhalde birileri veriyor. Bunları çok sevdikleri için ellerine vermiyorlar. Türkiye’nin önünü kesmek için ellerine veriyorlar. İnanın ki bir müddet sonra ne PKK’nın ne PYD’nin ne de FETÖ’nün ismini hatırlamayacaklar. Bunları kullandıktan sonra kullanılmış bir mendil gibi buluşturarak çöp tenekelerine atacaklar” dedi.

Kurtulmuş, konuşmasında Avrupa’nın Türkiye’ye karşı tutumunu da sert sözlerle eleştirerek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bizler ve çok sayıda milletvekili arkadaşlarımız Avrupa’nın her yerinde seçim kampanyası yaptık, salon toplantıları yaptık. Hiçbir şey olmadı, kimse ‘Niye kampanya yapıyorsunuz?’ demedi. Ama şimdi Almanya ve Hollanda sanki bir numaralı gündem meseleleriymiş gibi 16 Nisan’daki referanduma odaklandılar. İki gün önce, İsviçre’nin en çok satan gazetelerinden bir tanesi, birinci sayfasında büyük bir şekilde Cumhurbaşkanımızın resmini koymuş ve diyor ki; ‘Erdoğan’ın diktatörlüğüne son vermek için hayır’. Bu bana bazı yerlerde bir takım aşırı sol grupların ellerinde dağıttıkları illegal paçavraları hatırlattı. Ya sen İsviçre’nin gazetesisin, Türkiye’de halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanına böyle ağır bir şekilde saldırmak, diktatör demek senin haddine midir? Senin hakkın mıdır? Senin yapacağın bir iş midir? Öyle ki içerideki ‘hayırcı’ların gücü yetmedi herhalde bunu gördüler, dediler ki ‘Biz de dışarıdan biraz destek verelim’. Bu millet sizin o paçavra gazetenize bakınca daha kuvvetli bir şekilde ‘Evet’ diyor. Biz Hollanda’da da çok kampanya yaptık, şimdi düğmesine basılmış bir robot gibi hepsi birden zıplamaya başladı.

‘Biz Türk bakanlar istemiyoruz’ diyorlar. İyi de ‘hayır’ kampanyası yapan PKK’lılara, FETÖ’cülere nasıl müsaade ediyorsunuz, onların orada at koşturmasına nasıl müsaade ediyorsunuz? Bunlar da herhalde baktılar ki evet çok yüksek, ‘evet’i dengelemek için biraz da ’hayır’ cephesine destek verelim diyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA