Bakan Özlü'den AB Adalet Divanı'nın Başörtüsü Kararına İlişkin Açıklama

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AB Adalet Divanı’nın başörtüsü kararına ilişkin, "Çok yanlış, Avrupa medeniyetinin temel değerleri ile uyuşmayan bir karar. Ben bu kararın siyasi olmadığını düşünüyorum" dedi.

Bakan Özlü'den AB Adalet Divanı'nın Başörtüsü Kararına İlişkin Açıklama
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, katıldığı 13’ncü Başkent’te Kastamonu Günleri sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Özlü, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin, "Bugün Hollanda’da seçim var. Olanların büyük bir çoğunluğu aslında seçimle ilgili. Türkiye bir büyük devlettir ve Türkiye’nin devlet gelenekleri vardır. Biz devlet gelenekleri olan bir ülke olarak reaksiyonlarımızı anlık vermeyiz, uzun dönemler düşünürüz. Gönlümüz arzu eder ki bu gerginlik kısa sürede biter. Eski günlere döneriz" değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa medeniyetinin temel değerleri ile uyuşmayan bir karar"

Kararın Avrupa medeniyetinin temel değerleriyle uyuşmadığını dile getiren Bakan Özlü, "Çok yanlış, Avrupa medeniyetinin temel değerleri ile uyuşmayan bir karar ben bu kararın siyasi olmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda bütün dünyada Avrupa’da, Amerika’da İslam’a karşı bir hareket var. Bir eylem var" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA