Bakan Müezzinoğlu Rastgele İlaç Kullananları Uyardı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, rastgele ilaç kullananları uyararak, “Hemen bir eczaneye gidelim, bana şu antibiyotikten ver diyerek manavdan bir torba meyve alıyormuş gibi, eve gittiğimizde bir tane portakal yiyoruz diyerek ilaç kullanılmaz” dedi.

Bakan Müezzinoğlu Rastgele İlaç Kullananları Uyardı
Esenyurt Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Esenyurt nikah sarayında sağlık çalışanları için özel bir gece düzenledi.

Düzenlenen geceye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sağlık çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Esenyurt Belediyesinin sağlık alanında yaptığı çalışmaları anlatan video gösterimi ile başlayan gece halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ardından protokol konuşmaları yapılıp en emektar ve en genç hekimlere çalışmalarından dolayı Bakan Müezzinoğlu tarafından plaket verildi.

Bakan Müezzinoğlu konuşmasında rastgele eczaneden ilaç alıp kullanan vatandaşlara uyarılarda bulundu ve bilinçli ilaç kullanımı ile ilgili kampanyalar yapılacağını duyurdu.

“Manavdan bir torba meyve alıyormuş gibi”

Bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanan vatandaşların olduğuna belirten Bakan Müezzinoğlu, “Hemen bir eczaneye gidelim, bana şu antibiyotikten ver diyerek manavdan bir torba meyve alıyormuş gibi, eve gittiğimizde bir tane portakal yiyoruz diyerek ilaç kullanılmaz. Bu alanda sosyal güvenlik kurumu olarak önümüzdeki günlerde akıllı ilaç kullanımı, bilinçli sağlık tüketimi ile ilgili yaygın kampanyalar ile kamuoyu bilinçlendirmesini sizler ile birlikte daha iyi yapacağız. Sağlık çalışanına olan şiddet yüreğimizi kanatıyor, mesleki onurumuzu zedeliyor. İnsanlık duruşumuzu zora sokuyor. Bu anlamda geniş kampanya ve toplumsal bilinçlendirmeler ile birlikte yasal düzenlemelerle çok daha iyi noktalara geleceğiz” diye konuştu.

“15 tane aile sağlığı merkezimiz yapılmakta”

İlçede sağlık alanında eksiklerin olduğunu vurgulayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da, “Toplum sağlığı merkezimizi veremle savaş dispanserimiz var. 20 tane aile sağlığı merkezimizi Esenyurt Belediyesi olarak yaptık. 15 tane aile sağlığı merkezimiz yapılmakta. Tek sağlık ocağının olduğu 4 tane hemşirenin olduğu bir Esenyurt’tan salonlara sığmayacak kadar sağlık çalışanımızın olduğu bir Esenyurta kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Kaynak: İHA