Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Türk Edebiyatının Önemli İsimleriyle Buluştu

Aydın Özel Bahçeşehir Koleji öğrencileri, “Yenilikçi Yazarlık Festivali”nde Türk edebiyatının önemli isimleriyle bir araya geldi.

Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Türk Edebiyatının Önemli İsimleriyle Buluştu


Bahçeşehir Okulları Türkçe Bölümü, yazmaya hevesli öğrencilerin hem anlatım becerilerini geliştirmek hem de dil bilinci gelişmiş gençler yetiştirmek amacıyla yurt genelindeki okullarında yürüttüğü ‘Yenilikçi Yazarlık’ çalışmaları bu yıl "Yenilikçi Yazarlık Festivali’’ ile taçlandırıldı. Aydın Özel Bahçeşehir Koleji’nin genç yazar adayları Deren Güneş , Ebru Karagöz, Işık Kaplan, Nisan Serin ve Adnan Çukur Türkçe öğretmeni Mine Aytan eşliğinde İstanbul’da düzenlenen “Yenilikçi Yazarlık Festivali”ne katıldı.



Türkçe öğretmeni Mine Aytan, yaptığı açıklamada; “Genç yazar adaylarımız, yazınsal bir metnin nasıl yazılacağına ilişkin usta eğitmenlerden tüyolar alarak çocuk edebiyatının ünlü yazarlarının jüri olarak katıldıkları bu festivalde eşsiz bir deneyim kazandı. Katılımcı öğrencilerimizin okumayla yoğun ve sürekli bir ilişki içinde yaşamalarını duygu, görüş ve tasarılarını yazıyla dışa vurmalarını hedeflediğimiz bu festivalin sonunda tüm eserler basılı bir kitap halinde ölümsüzleştirerek böylece öğrencilerimizin sanat ve edebiyat sevgilerini tutkuya dönüştürmenin yolları açılmış oldu” dedi.

Kaynak: İHA