'Avrupa İnsan Haklarını Ayaklar Altına Aldı'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Avrupa’nın insan haklarını ayaklar altına aldığını ifade ederek, "Çünkü Avrupa demokrasi, insan hakları, özgürlükler dediği zaman sadece işine geldiği yere kadar bunu savundu" dedi.

'Avrupa İnsan Haklarını Ayaklar Altına Aldı'
Yeşilırmak Mahallesi’nde TÜGVA Tokat Temsilciliğinin açılış programı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Bilal Erdoğan’ı tören alanına girişi sırasında Kurtuluş Savaşı dönemine ait askeri kıyafeti giymiş gençler karşıladı. Tokat’tan Çanakkale savaşına katılan "Onbeşlileri" temsil eden gençlerin arasından geçen Erdoğan’a Tokat Valisi Cevdet Can ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu eşlik etti. Törende mehter takımının gösterisinin ardından Kur-an’ı Kerim okundu. Törende konuşma yapan Erdoğan, referandum sürecine değinerek, "Referanduma doğru zaman azalırken bu hafta gündemi Avrupa ile ilişkilerimiz işgal etti. Bir yandan ana muhalefetin bu anayasa değişikliği ile ilgili bir takım bilgilerden bir haber olduğunu öğrenmiş olduk. Bir yandan Avrupa’nın PKK, FETÖ, DHKP-C teröristlerini beslerken, onların yaptığı hayır kampanyalarına desteğini gazetelerinin manşetleri ile verirken evet kampanyasını yapmak için oraya giden bakanlarımıza izin vermemelerini, onları alçakça sınır dışı edişlerini izledik. Şimdi bunları anlamaya çalışıyoruz. Birçok insan şaşkın. Başbakanları bile böyle bir şey dünyada pek görülmüş bir şey değil diyor. Aslında güya kendini böyle methetmeye çalışıyor. Kimsenin yapamayacağı bir şeyi yaptığını iddia ediyor. Dünyada 1961-1963 yılında birçok ülkenin taraf olduğu konvansiyon imzalanan belli iki müttefik ülkeden birinin diğerinin bakanının, bürokratının sınır dışı etmesi gözaltına alması olacak iş değil. Bunun bahanesi işte güvenlik endişeleri. Hayır kampanyalarını yapanların güvenlik riski yok ama evet kampanyaları yapanların güvenlik riski var. Ama Avrupa’da maalesef bu ırkçı faşist dalgalar yükselişte. Bunu kendileri de biliyor. Şimdi bu niye yükselişte bunun sebebini araştıralım. Bunun sebebi biz miyiz. Bunun sebebi Müslümanlar mı? İlla diyorlar ki bunun sebebi teröristler. Yani sen teröristler terör işliyor diye kendi değerlerinin olduğunu iddia ettiğin insan haklarından, demokrasiden, özgürlükten vaz mı geçiyorsun Avrupa?" dedi.



"AVRUPA İNSAN HAKLARINI AYAKLAR ALTINA ALDI"

Avrupa’nın insan haklarını ayaklar altına aldığını ifade eden Bilal Erdoğan, "Burunlarının dibinde 250 bin Boşnak katledilirken seyirci kalarak. Irak’ta, Suriye’de 1 milyonu aşkın insan katledilirken seyirci kalarak. 5-6 tane Fransız terör mağduru olduğu zaman hayatını kaybettiği zaman bütün Avrupa bir araya geldi, bizim şehirlerde terör eylemleri olduğu zaman Avrupa’nın sesi çıkmadı. 15 Temmuz’da 240’ı aşkın şehidimiz, iki bini aşkın gazimiz olduğu zaman, meclisimiz bombalandığı zaman Avrupa’dan ses çıkmadı. Çünkü Avrupa demokrasi, insan hakları, özgürlükler dediği zaman sadece işine geldiği yere kadar bunu savundu. Kendisi için olduğu zaman savundu, Türkiye için olduğu zaman savunmadı. Tayyip Erdoğan hapse girdiği zaman Avrupa’dan bir tane siyasetçi kapısını çaldı mı, hayır. Ama teröristler hapse girdiği zaman Avrupa ülkelerinin büyük elçileri topluca mahkeme salonlarını aşındırdı. Ey Avrupa bu ikiyüzlülüğünü biz görüyoruz ama sen bu ikiyüzlülükle nereye varacaksın" diye konuştu.



"SAYIN ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİNİ ÖZELLİKLE TAKİP ETMENİZ LAZIM"

Erdoğan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Tayyip Erdoğan’dan sonra Tayyip Erdoğan kadar muktedir güçlü karizmatik olmayan liderler gelecektir elbette ama onlar içinde bu ülkeyi yönetilebilir kılmamız lazım. Bu ülkeyi yeniden koalisyonlarla ara dönemlere ekonomik krizlere mahkum etmemiz lazım. Onun için bu sistem Türkiye için doğru sistem. İki parti bir araya geldi aralarında anlaştılar meclisten de bu değişlik geçti şimdi halkımızın da teveccühü ile inşallah 16 Nisanda yeni büyük Türkiye’yi yeniden büyük Türkiye’yi kurmak için büyük bir karar vereceğiz. Şimdiden ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sayın ana muhalefet partisi liderini özellikle takip etmeniz lazım. Bu değişikliğin neden isabetli olduğunu da çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Diyor ki bir yandan ‘işte mecliste gurubu büyük olan parti eğer cumhurbaşkanını seçemez ise aralarında kavga olmaz mı’, öbür taraftan diyor ‘bu tek adam rejimi getirecek’ Doğrusu nedir kendisinin söylediği gibi hem yasama ile yürütme arasında denge olmuş olacak hem de yürütmede çift başlılık olmayacak. Yürütme tek başlı olmuş olacak. Dolayısı ile yasama ile yürütme arasında bir sıkıntı olursa ne olacak halkın hakemliğine gidilecek.”

Temsilcilik binasının açılışını TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Polat ve TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ile birlikte yaptı. TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, açılışın ardından 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa katıldı.

(Nurhan İçmez /İHA)
Kaynak: İHA