ASÜ'de eğitim protokolü imzalandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında çeşitli alanlarda işbirliği protokolü imzalandı.

ASÜ'de eğitim protokolü imzalandı
ASÜ, imzalanan protokol gereği Aksaray'ın proje okulları Şehit Önder Güzel Fen Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Ali Er Anadolu Lisesi ile tüm İmam Hatip okullarının ihtiyaç duyduğu akademik desteği ve hizmet içi eğitimi verecek.

Kütüphane başta olmak üzere farklı donatıların kullanılmasına imkan sağlayacak.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversite senato salonunda yaptığı konuşmada, kendi sorunlarını çözen ama kendisi dışındaki sorunlara duyarsız kalan bir üniversite olmadıklarını, içinde yaşadıkları toplumun sorunlarına eğilen bir anlayışı benimsediklerini söyledi.

Proje okullarından umutlu olduklarını ve çok güzel neticeler alacaklarına inandıklarını belirten Şahin, 'Hepimiz aynı gemideyiz. Üniversitemizi içinde yaşadığı toplumdan ayrı görmüyoruz. Kendi sorunlarını çözen, kendisi dışındaki sorunlara duyarsız kalan bir anlayışla üniversitemizi yönetmiyoruz.' diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise proje okulları için üniversitenin akademik desteklerinin önemli olduğunu dile getirerek, yapılan protokolün bu anlamda değerli olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından protokoller imzalandı.

Kaynak: AA