Artvin'de Taşkın Riskini Önleme Çalışmaları

DSİ Genel Müdürlüğünce, Artvin merkez ve ilçelerindeki derelerde taşkın riskini önleme çalışmaları sürüyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce geçen yıl Artvin merkez ve ilçelerinde taşkın riskini önleme çalışmaları kapsamında çok sayıda dere ıslah edildi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl içerisinde Artvin merkez ve ilçelerindeki ıslah çalışmalarının tamamlanarak, tarım arazileri ve yerleşim yerlerinde taşkın riskinin azaltıldığını, vatandaşların can ve mal emniyetinin sağlandığını bildirdi.

Acu, Artvin ili merkezine bağlı Şehiriçi, Aşağımaden ve İskebe dereleri, Artvin'in Hopa ilçesinde Eşmekaya, Sugören, Sundura, Yoldere ve Koyuncular dereleri ile Borçka ilçesinde Heba, Ardanuç ilçesinde Ekşinar ve Örtülü, Şavşat ilçesinde Erikli ve Agara, Yusufeli ilçesinde ise Tortum Çayı, Altıparmak ve Taşkıran derelerinin taşkın önleme çalışmaları kapsamında ıslah edildiğini aktardı.

Seyitler Köyü yerleşim yerleri ile tarım arazilerinin de aynı kapsamda ıslah edildiğini kaydeden Acu, geçen yıl ıslahı yapılan derelerle, bir il, altı ilçe merkezi, 13 köy ve 12 mahallede toplam 921 dekar zirai alanda taşkın riskinin azaltıldığını kaydetti.

Bu yıl da Artvin merkez ve ilçelerinde taşkın riski önleme çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Acu, ıslahı yapılacak dereler ile 46 köy, 224 yapı, 10 mahalle ve bir caminin bulunduğu, toplam 2 bin 318 dekar zirai alanda taşkın riskinin azaltılacağını ifade etti.

Acu, DSİ tarafından yürütülen bütün projelerin hayata geçmesinde en büyük destekçileri olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA