ANTDOB 'Şehitler Oratoryosu'nu Sahneleyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılında 'Şehitler Oratoryosu'nu sahneleyecek.

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hasan Niyazi Tura'nın bestelediği Şehitler Oratoryosu'nun librettosu Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'a ait. Konser, 18 Mart'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ANTOB koro ve orkestrasının sahne alacağı konserde orkestrayı Bujor Hoinic, koroyu Mahir Seyrek ve çocuk korosunu Esra Serbest yönetecek.

Konserin solistleri, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları soprano Feryal Türkoğlu, mezzosoprano Ferda Yetişer, Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Barış Yanç ve Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Umut Tarık Akça olacak. Oratoryoda metinleri Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı Orkun Yılmaz seslendirecek.

Hasan Niyazi Tura'nın eseri olan Şehitler Oratoryosu, 'Vatan Sevgisi', 'Kuruluş ve Kurtuluş Dönemi Dahil Ulusal Bütünlük ve Birliğimizin Korunması için Yapılan Mücadele ve Savaşlar', 'Şehadet Öncesi', 'Şehadet Anı', 'Şehidin Ölüm Sonrası Huzur ve Gururu' başlıklarını taşıyan 5 bölümden oluşuyor.

Kaynak: AA