AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Avrupa’nın “Hayır” kampanyasına Türkiye’den önce başladığını belirterek, “Türkiye’nin anayasasında bir değişiklik yapılacak. Bu Türkiye’nin, 80 milyonunun bir işidir. Sizin işiniz değildir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, referandum kampanyası için Diyarbakır’ın Çermik ilçesine geldi. AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensarioğlu, İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve partililerle ilçeye gelen Eker’i, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu karşıladı. Bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Eker, 18 maddelik anayasa değişiklik paketinin Türkiye’ye istikrar getireceğini belirterek, “İki başlı yönetime son verecek, ekonomik sıçrama yapacak ve bürokratik vesayetle mücadele edecek bir reforma paketidir. Gücümüz millet, millet de bizimle olduğu sürece biz bölgemize de, ülkemize de daha önemli daha büyük hizmetler yapacağız. AK Parti reformlar partisidir. Türkiye’nin milli gelirini 3 bin dolardan, 12 bin dolarlara kadar çıkardı. Bu hükümet sistemiyle bu 12 bin doları 24 bin dolara çıkarmamız çok zor. Çünkü bu hükümet sistemi bürokratik vesayetin altında. Milli iradeyi gerçek anlamda hakim kılmadığınız zaman bürokratik vesayetten kurtulamazsınız. Dolayısıyla da Türkiye’ye ekonomik hamle yaptıramazsınız. Bu yüzden bizim hükümet sistemini değiştirmemiz lazım. Sebep budur. Başka bir sebebi yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde de aynı şeyleri söylediler. Bunların zihniyeti sadece yalan üretmek, sadece gerçekleri çarpıtmak, halkın zihnini bulandırmaya çalışmaktır. Turgut Özal’ın, Süleyman Demirel’in, Menderes’in, Erbakan hocanın dönemi dahil bu memleketin selameti, huzuru, kalkınması için ne zaman hayırlı bir karar alındıysa, ne zaman bir projeye başlanıldıysa bu zihniyet müşterek koro halinde hep ‘Hayır’ dedi.

Ama millet de sandıkta bunların kendisine ‘Hayır’ dedi.

Onun için bu zihniyet milletin ‘Evet’ oyuna mazhar olamadı. Milletin değerleriyle barışık değiller, saygı duymuyorlar. Biz milletimize sevdalıyız. Kürt, Zaza, Arap, Acem, Türk hepimiz hep birlikteyiz. Biz 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşını bir ve beraber kabul edip güçlü bir Türkiye inşa etmek istiyoruz” diye konuştu.



“Bu Türkiye’nin işidir, sizin işiniz değildir”

Avrupa ülkelerinin Türkiye’den daha önce “Hayır” kampanyası başlattığını anlatan Eker, şunları kaydetti:

“Almanya, Danimarka, Hollanda Türkiye’ye karşı ‘Hayır’ kampanyası başlattı. Türkiye’nin anayasasında bir değişiklik yapılacak. Bu Türkiye’nin 80 milyonunun bir işidir, sizin işiniz değildir. ‘Hayır’ demek için gidenlere kapıları sonuna kadar açıyorlar, kırmızı halılar seriyorlar, her türlü desteği veriyorlar ama ‘Evet’ demek için giden siyaset ve hükümet üyelerine karşı engeller koyuyorlar. Bu hem Avrupa Birliği’nin değerlerine aykırıdır hem de barışa, huzura, ikili ilişkilere hizmet etmeyecek bir vahim durumdur.”
Kaynak: İHA