Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Türkiye’yi uçurumun kenarından kurtaran ve dünyanın en büyük 16 ekonomisi arasına taşıyan lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bütün Afyonkarahisar ve bütün milletimiz Cumhurbaşkanımıza minnettardır' 'Büyük ve güçlü Türkiye için, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için Afyonkarahisar'da kararımız evet'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,'Türkiye’yi uçurumun kenarından kurtaran ve dünyanın en büyük 16 ekonomisi arasına taşıyan lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bütün Afyonkarahisar ve bütün milletimiz Cumhurbaşkanımıza minnettardır.' dedi.

Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2001 yılında Afyonkarahisar'a geldiğini ve AK Parti’yi burada kurduğunu belirtti.

Afyonkarahisar'ın şehitler, yiğitler ve efeler diyarı olduğunu vurgulayan Eroğlu, 'Sizlere şükran borçluyuz. Bugün dünya lideri Cumhurbaşkanımızı Afyonkarahisar'da ağırlamanın şerefini ve güzelliğini yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı her zaman olduğu gibi coşkuyla karşıladınız.' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1994 yılından buyana birlikte çalıştığını anımsatan Eroğlu, şöyle devam etti:

'Sayın Cumhurbaşkanız vizyon sahibi, büyük düşünen bir dünya lideridir. Dolayısıyla İstanbul’un suyunu, çöpünü kurtaran ve altyapısını inşa eden odur. 2003 yılında Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğu zaman Türkiye uçurumun kenarındaydı. Türkiye’yi uçurumun kenarından kurtaran ve dünyanın en büyük 16 ekonomisi arasına taşıyan lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bütün Afyonkarahisar ve bütün milletimiz Cumhurbaşkanımıza minnettardır. Çünkü paradan 6 sıfırı atan odur. Dünyada ekonomik kriz varken, Türkiye’yi ekonomik krizden kurtaran odur. Binlerce baraj ve gölet, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü gibi dev yatırımları inşa eden ve şehir hastaneleri ile muhteşem sağlık sistemini kuran Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona şükran borçluyuz. Çünkü o Türkiye'nin başını hep dik yaptı. Başı dik bir Türkiye var artık.'

Eroğlu, ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'a da büyük yatırımlar gerçekleştirildiğinin altını çizerek, insana verilen değerin, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımların mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kente her defasında büyük yatırımlarla geldiğini aktaran Eroğlu, 'Bugün ne var? Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı böyle yatırım görmedi. İşte bugün de değerli Cumhurbaşkanımız tam 275 dev eserle burada. Bunun da toplam maliyeti 1 milyar 28 milyon lira.' diye konuştu.

- 'Küresel güç Türkiye için hep birlikte evet, evet, evet'

Veysel Eroğlu, 16 Nisan'da Afyonkarahisar'ın kararının 'evet' olacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Büyük ve güçlü Türkiye için, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için Afyonkarahisar'da kararımız evet. 16 Nisan milletimizin tarihinde bir dönüm noktasıdır. 'Hayır' diyenlere bir bakın. Kim hayır diyor? PKK hayır diyor, özellikle alçak terör örgütü DEAŞ 'hayır' diyor. Ancak sizler 15 Temmuz'da bu meydanı doldurdunuz. Özellikle FETÖ terör örgütüne 'hayır' dediniz. Küresel güç Türkiye için hep birlikte evet, evet, evet...'

Kaynak: AA