Adıyaman'da 'Asımın Nesli' Konferansı

Adıyaman'da TÜGVA ile belediyenin destekleriyle tertip edilen 'Asımın Nesli' programı düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Adıyaman Belediyesi destekleriyle 'Asımın Nesli' adlı program düzenlendi.

Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansta konuşan TÜGVA Adıyaman İl Temsilcisi İdris Toprak, Türkiye Gençlik Vakfının mazisi her ne kadar yeni olsa da köklerinin sağlam olduğunu söyledi.

Adıyaman merkez ve ilçelerinde vakıf olarak teşkilatlandıklarını vurgulayarak Toprak, 'Adalet, irfan, iyilik ve iman için biz de varız dedik. Bundan dolayı sadece salonda evet demiyoruz. 16 Nisan'da da gençlik olarak evet diyeceğiz.' dedi.

Adıyaman Başkanı Hüsrev Kutlu ise Ömer Döngeloğlu'nu canlı seyredeceklerini ve canlı seyretmenin ayrı bir hazzı olduğunu belirtti.

Kutlu, Döngeloğlu ile kendilerini buluşturan TÜGVA'ya teşekkür etti.

Belediye olarak icraatlarını vatandaşın onayı ile yaptıklarını vurgulayan Kutlu, 'Vatandaştan onay almadığımız bir şey yaptığımız zaman bize kızarsınız. Onun için bugün yeni bir teklif sunacağım.Eğer teklifimi siz de kabul ederseniz mecliste gündeme getireceğim. İnşallah mecliste karar verir. Döngeloğlu hocam aslında Tokatlıdır ama Adıyaman'ı da seviyor. Biz de diyoruz ki aramızdaki bu dostluğu hemşirelik ile biraz daha güçlendirelim. O zaman ben Adıyaman halkının temsilcisi olarak Ömer Döngeloğlu hocamı fahri hemşire olarak kabul ediyoruz.' diye konuştu.

İlahiyatçı Döngeloğlu da gençliğin özüne, kendi ruh köklerine ve Allah'ın onu yarattığı gayesine dönmesi için hepimizin bir şeyler yapması gerektiğini belirtti.

Sivil toplum kuruluşu ve derneklerin gençlerle ilgili kendisinin üzerine düşen görevleri yaptığına işaret ederek Döngeloğlu, şunları kaydetti:

'Gençliğin kendi özüne döndürecek faaliyetlerde bulunmak için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Asım, gençleri erkeği kadını ayırmadan bu milletin gençliğindeki ideal noktayı temsil ediyor. Asım'ın nesli, gerçek nesilmiş. Özünde bu ruh olan ilim, irfan, güzel ahlak, gayret ve cesaret bu özelliklerle donatılmış bir gençliği ortaya çıkarmak için bizim böyle faaliyetlere çok ihtiyacımız var. Çünkü, kardeşlerim yıkım çok büyük. İnsanımızın neresinden vurulduğunu biz aslında göremiyoruz. Küçücük akıllı dediğimiz telefonlar akıllı mıdır, zehirli midir? Bu internet çağının 50 yıl sonrası her milletin korkularının arasındadır. Bir nesil geliyor ki babasıyla annesiyle on dakika gezmekten sıkılan ama sosyal medyada zaman geçiren ve usanmayan elimizde bir nesil var. Bu gençlikle bir şekilde konuşmak ve dertleşmek gerekiyor.'

Konuşmaların ardından Ravza İlahi Grubu çeşitli ilahiler seslendirdi.

Kaynak: AA