Acıbadem Eskişehir Hastanesi 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı

Acıbadem Eskişehir Hastanesi doktorları ve personeli 14 Mart Tıp Bayramı’nı davet ile kutladılar.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı
Bir otelin davet salonunda gerçekleşen kutlamaya, Acıbadem Eskişehir Hastanesi’nde görevli doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının yanı sıra aileler de katıldı.

14 Mart Tıp Bayramı’nın çıkış noktasına ve sağlık çalışanları açısında önemine değinen Acıbadem Eskişehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Güneş, “Bugün Tıp Bayramı, aslında bunu kutlayan nadir ülkelerden birisiyiz. Ortaya çıkış nedeni ülkenin kurtuluşuyla da alakalı bir süreç. 1919 yılında İngilizlerin İstanbul’u işgali sonrasında, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane o zaman ki ismiyle bir direniş hareketi olarak, aslında 14 Mart kuruluşu ilk defa tıp fakültelerinin Türkiye’de kuruluşuyla beraber o güne denk gelecek bir kutlama yapılması amaç ediniliyor. Bu da bir direnişe dönüştürülüyor. Aslında okulun duvarları, binaları arasında büyük bir Türk Bayrağı asılıyor ve bu bir direniş simgesi olarak ortaya çıkıyor ve bunula başlayan bir süreçtir. Biz bayram olarak kutluyoruz ama ilk çıkış noktası bu. Her yıl 14 Mart’ta ülkemizde hekimlerin bir araya geldiği Tıp bayramı adı altında daha çok hekimlerin kutladığı ve senede bir kez de olsa hekimlerin bir araya gelerek, kendi meslektaşlarıyla bir arada kaldıkları bir bayram bu bayram. Aslında bir araya gelerek yaşadığımız hem iyi şeyler hem de kötü şeylerle bir arada yaşayabildiğimiz, kendi adımıza özellikle hekim grubu adına tek kutlayabildiğimiz gün. Bu nedenle bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizde yaşanan durumların hepsi herkesi etkilediği gibi bizleri de etkiliyor”

Güneş, geçen yıl ülkede yaşanan olumsuz olaylar neticesinde kutlamaların iptal edildiğini ifade edip, daha güzel günler yaşanması konusunda temennide bulunarak, “Geçen sene kutlayamamıştık. Maalesef geçen seneki Mart ayı başlangıcında, ondan önceki ayda olan olumsuzluklar, üzücü olaylar nedeniyle kutlamayı istememiştik ama bu sene umarım hep böyle gider. Yani 1 Ocak ile başlayan bu süreçle beraber ülkemizde yaşanan bir önceki seneye göre rahatlama ortamı var. En azından bunun devam etmesini istiyoruz. Bundan birazcık güç alarak bu sene kutlamak istedik. Acıbadem Eskişehir Hastanesi olarak da bu kutlamaları her sene yapmak istiyoruz. Hem tüm arkadaşlarımıza, çalışanlarımıza ve hekim arkadaşlarımıza moral olması hem de bir arada olabilmek adına çünkü bizler yoğun çalışan insanlarız. Böyle şeylere çok fazla zaman bulamıyoruz ve bu vesileyle bu eksiğimizi gidermeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda mesleğimize sahip çıkmanın da bir yolu bu. Ülkemizde yaşanan durumların hepsi herkesi etkilediği gibi bizleri de etkiliyor. Tabii ki insan onuruna sahip çıkan bir meslek grubu olarak da bunlara kayıtsız kalmak mümkün değil. Bu amaçla da mesleğimizin temelinde yatan insan sağlığı, insana sahip çıkma görevini de yerine getirmek açısından daha da yoğun çalışabilmek için böyle aralıklarda böyle esler vermek bizim için faydalı olur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA