34 Bin Şikâyetin Yüzde 88'İnde Tüketici Haklı

Ticaret İl Müdür Vekili Cemil Kürkçü, 2016 yılında Eskişehir’de 34 bin dolayında olan tüketici başvurusunun yüzde 88’inin tüketici lehine sonuçlandığını aktardı.

34 Bin Şikâyetin Yüzde 88'İnde Tüketici Haklı
15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda tören yapıldı. Atatürk anıtına çelenk bırakan tüketici dernekleri üyeleri ve Ticaret İl Müdürlüğü çalışanları Dünya Tüketiciler Günü’ne dikkat çekti. Tüketici haklarına ilişkin bilgi veren Ticaret İl Müdür Vekili Cemil Kürkçü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında tüketicinin her türlü sorunun çözümü için Eskişehir’de 15 Hakem Heyeti’nin görev yaptığını aktardı. 2016 yılında Türkiye’de 2 milyonun üzerinde, Eskişehir’de ise 34 bin dolayında olan tüketici başvurusu yapıldığını, Eskişehir’deki başvuruların yüzde 88’inin tüketici lehine sonuçlandığını aktaran Kürkçü, “3 bin 610 liranın altındaki şikâyetler Tüketici Hakem Heyetleri’nde incelenmekte ve alınan kararlar bağlayıcı olduğundan adli makamların da yükü hafiflemektedir” dedi.

TÜKETİCİYE ULAŞMADAN ÇÖZÜM

Vatandaşların hakkını korumak üzere hakem heyetlerine rahat bir şekilde başvurabilmelerini hedeflediklerini aktaran Cemil Kürkçü, “Bakanlığın sloganı olan ‘Bilinçli tüketici, basiretli tacir’ kavramını oluşturmak için çalışıyoruz. Ayrıca Bakanlık işyeri dışında satışlar, satış sonrası hizmetler, garanti belgesi, mesafeli sözleşmeler, fiyat etiketleri ve ürün güvenliği ile ilgili yapılan denetimlerle sorunları tüketiciye ulaşmadan çözmeye çalışmıştır” diye konuştu.

Kürkçü, tüm bu çalışmalar süresince önemli görevler üstlenen hakem heyetleri, bakanlık, il müdürlüğü çalışanları, raportörler, ile bu konuda karşılıksız ve fedakârca faaliyet gösteren tüketici örgütleri üyelerine ve basın mensuplarına teşekkür ederek, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nü kutladı.
Kaynak: İHA