Yozgat'ta Basın İletişim Merkezi Açıldı

Yozgat Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Basın İletişim Merkezi açıldı.

Yozgat Valiliğince ildeki yerel ve ulusal gazetecilerin vakit geçirebilecekleri, haberlerini yazabilmeleri, il dışından gelen basın mensuplarının da kullanabilmesi için kurulan Basın İletişim Merkezi'nin açılışı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, ilde görev yapan yerel ve ulusal gazete temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, basın adına Yozgat'ta bazı eksikler olduğunun farkında olduklarını söyledi.

İl dışından başbakan, bakan takibi için gelen basın mensuplarının da Basın İletişim Merkezi'nde haberlerini geçebileceklerini aktaran Yurtnaç, şöyle konuştu:

'Kurum müdürlerimizin basına bilgi vermesi konusunda genelge yayınlamıştık. Bunu tekrar yeniliyoruz. Siyasi konular dışında kendi işleri ile ilgili demeç verebilirler. Telefon, internet, televizyon konuşması talimatı verildi. Basın İletişim Merkezi, basın mensuplarının daha kurumsal, birlikte hareket etmesini sağlar. Burayı dizayn etmemizdeki amaç, sizlerin de birlikte çalışmasını sağlamak.'

Burasının basın mensupları için ilave bir iletişim merkezi olacağını dile getiren Yurtnaç, 'Burası şimdilik böyle olsun daha sonra genişletilebilir. Mekanda birleşmek önem arz ediyor. Yeni hükümet konağında da basın iletişim merkezi kurulabilir.' dedi.

Gazeteciler, Basın İletişim Merkezi'nin hizmete açılmasından dolayı Vali Yurtnaç'a teşekkür etti.

Kaynak: AA