Vali Abdullah Erin Depremzede Muhtarlarla Toplantı Yaptı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede ki köy ve mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Abdullah Erin Depremzede Muhtarlarla Toplantı Yaptı
Adıyaman Valisi Abdullah Erin’in başkanlığında Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve bazı il ve ilçe kurum amirlerinin de bulunduğu toplantı mobil koordinasyon merkezinde gerçekleştirildi.

Vali Abdullah Erin, devletin bütün kamu kurum ve kuruluşlarının deprem sırasında görevlerini en iyi bir şekilde yerine getirdiğini belirterek, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik söylentilere itibar edilmemesini belirtti.

Vali Erin muhtarlara yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi vererek, "Deprem sonrasında çalışmalarımızın birinci aşamasını teşkil eden barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşıladık. İkinci aşamada ise zarar ziyan ve hasar tespit çalışmalarımızı da yine en çabuk bir şekilde tamamladık. Bunları siz değerli muhtarlarımız, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yardım kuruluşlarının birlik ve beraberliği ile gerçekleştirdik. Bu birlikteliğimizi bozmaya yönelik söylem ve faaliyetler karşısında dikkatli olmamız gerekiyor. Bütün bu çalışmalar bir süreçtir. Kısa vadede çözülecek şeyler değil. Bunun normal bir durum olmadığını halkımıza anlatmamız gerekir. Hak sahipliği ve hasar tespit çalışmalarının akabinde itirazlar titizlikle değerlendirilecek ve zemin etütleri yaptırılacaktır. Bunun için yazışmalarımızı yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları bölgeye gelerek incelemeler yapacak. Konu Bakanlar Kuruluna da arz edilecek. İnanıyoruz ki, verilecek karar vatandaşlarımızın en çok faydasına olacaktır. Bu karar neticesinde nasıl bir yol izleyeceğimiz kesinlik kazanacaktır. İlçemizde bin 500 ağır ve orta hasarlı ev bulunmasına karşın 2 bin 500 çadır dağıttık. Vatandaşlarımızın daha uzun süre ve her ihtiyacını karşılayacak güçlü ve büyük bir devletimiz var. Devletimiz güçlüdür ve her geçen gün dünya devletleri arasında hızla yükselişi fark edilmektedir. Vatandaşlarımız rahat olsunlar" dedi.

Son olarak muhtarların soruları cevaplandırılarak, eksik kalan ihtiyaçları tespit edildi.
Kaynak: İHA