Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alim Yıldız Açıklaması

Uluslar arası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Prof. Dr. Alim Yıldız, “İnsanlığın orta değeri olan bilimi yaymak, bilimsel anlamda çalışmalar yapmak, çeşitli üniversitelerin bir araya getirilerek ortak çalışma bırakmak amacındayız" dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alim Yıldız Açıklaması
Uluslararası Üniversiteler Konseyi 3. Genel Kurul toplantısı IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ve 30 ülkeden temsil edilen rektörlerin katılımıyla yapıldı. Ankara İller Bankası sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Kurucuların da içinde olduğu 30 ülkeden birer rektörün görev aldığı İcra Kurulu kurduk. İcra Kurulu’nun da yönetim kurulunu oluşturduk. Yönetim Kurulu Başkanlığına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı getirdik” dedi.

Genel Kurul toplantısında yeni çalışmalar yapıldığını ve yapılanmalara gidildiğini kaydeden Azizoğlu, “Coğrafyamızda devam eden batı toplumlarının emperyalizmin kapital kazanımları için oluşturduğu PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin sıkıntılarını genel kurulumuzda yaşıyoruz. 150 üniversite üyesi bulunan kurumumuz başta coğrafyamız olmak üzere gezegenimizin ortak değeridir” dedi.

IUC Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu ayrıldı. İcra Kurulu 30 kişiden oluşuyor. Her ülkeden bir rektör var. Yönetim Kurulu’nda ise 11 kişi var. Bunun 6 tanesi Türkiye ve Kıbrıs’tan. Kurumsallaşma adına güzel bir çalışma yapıldı. 151 tane üniversite rektörü bu kurula üyedir. Yeni yapılanma ile ileri dönük yapılması hedeflenen çalışmalarımız var. İnsanlığın ortak değeri olan bilimi yaymak, bilimsel anlamda çalışmalar yapmak, çeşitli üniversiteleri bir araya getirerek ortak çalışma yapmak amacındayız” dedi.

Kaynak: İHA