Turizmde Okul-Sektör Buluşması

MSKÜ Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen etkinlikte Muğla, Antalya ve Aydın'dan gelen 100'ün üzerinde sektör temsilcisi, öğrencilerle buluştu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar: 'Bu etkinliklerde öğrencilerimiz sektörle daha yakından tanışıyor ve yaz aylarında sektörde çalışma imkanı buluyor'

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen etkinlikte Muğla, Antalya ve Aydın'dan gelen 100'ün üzerinde sektör temsilcisi öğrencilerle bir araya geldi.

MSKÜ Öğrenci Sarayı'ndaki buluşmada, turizm bölgelerinde faaliyet gösteren otel, tur şirketi ve sektör temsilcileri stant açtı. Stantlarda tanıtımlarını yapan firmalar, turizm sezonunda istihdam etmek üzere öğrencilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, etkinliğin açılışındaki konuşmasında, amaçlarının turizm sektörünün önemli firmalarını öğrencilerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerin sektör temsilcileri ile birebir görüşme imkanı yakaladığını belirten Harmandar, 'Bir turizm merkezi olan Muğla'da sektör her geçen yıl büyümekte ve gelişmekte. Üniversitemizde turizm fakültemizin gelişmesi ve turizmle ilgili diğer meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerimizin sektörle buluşmalarını sağlamak amacıyla daha nitelikli eleman yetiştirmek maksadıyla bu etkinliği yapıyoruz. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz sektörle daha yakından tanışıyor ve yaz aylarında sektörde çalışma imkanı buluyor.' dedi.

- 'Okul-sektör buluşması aslında bir istihdam fuarı'

MSKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar da bu yıl 11'incisi düzenlenen okul-sektör buluşmasına 100'ün üzerinde firmanın katıldığına işaret etti.

Etkinliğin bu yıl çok verimli geçtiğine değinen Bahar, şöyle konuştu:

'Geçen yıl bu etkinliğe yaklaşık 65 firma katılırken bu yıl 100'ün üzerinde firmanın katıldığını görüyoruz. Bu, bölgemizdeki turizm sezonunun daha iyi geçeceğine yönelik beklentilerimizi güçlendiriyor. Bu etkinliğin amacı, üniversitemizde turizm fakültesinin yanı sıra diğer bölümlerde eğitim gören, yabancı dili iyi olan öğrencilerimizin yaz sezonundaki mecburi staj imkanını sağlamalarına yönelik bir fırsat ve aynı zamanda mezun olup sektörde çalışmak isteyen öğrencilerimize yönelik fırsat. Türkiye’de öncülüğünü yaptığımız okul-sektör buluşması aslında bir istihdam fuarı.'

Crystal Green Bay Resort Spa Hotel Genel Müdürü Özgür Erol ise stajın ardından gençleri turizm camiasına kazandırmak istediklerini dile getirdi. Erol, geçen yıl yaşanan bazı olaylar nedeniyle turizm sektöründe düşüşler yaşandığına dikkati çekerek, bu yıl sezondan umutlu olduklarını ifade etti.

Öte yandan, bu yılki etkinlikte ilk defa 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından stant açılarak öğrencilere yapılan çalışmalar anlatıldı, faaliyetler hakkında broşür dağıtıldı.

Kaynak: AA