Suriyeli Aile, Çocuklarına Erdoğan Çiftinin İsmini Verdi

Suriye’de savaştan ve terör örgütü DEAŞ’ın saldırılarından kaçarak, yanlarına da babası savaşta, annesi doğumu sırasında ölen çocuğu evlatlık alarak 9 çocuğu ile Elazığ’a yerleşen Saad çifti, iki çocuğuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ile eşi Emine Erdoğan’ın ismini verdi.

Suriyeli Aile, Çocuklarına Erdoğan Çiftinin İsmini Verdi
Saad ve Aliye El Tuma Saad çifti, geçtiğimiz yıl Suriye’nin Deirazzor şehrinden hem iç savaştan hem de terör örgütü DEAŞ’ın saldırılarından kaçarak Elazığ’a geldi. Suriyeli aile aynı zamanda babası savaşta ve annesi doğumda ölen hiç tanımadıkları 3 yaşındaki bir çocuğun kimsesiz olduğunu görünce evlatlık edinerek yanlarında getirdi. 9 çocuk ile Elazığ’a yerleşen Suriyeli aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına olan şükranlarını göstermek için dünyaya gelen 2 çocuğuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın isimlerini verdi.

Türkiye Erdoğan’ı çok seviyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdikleri için çocuklarına Erdoğan çiftinin ismini verdiğini ifade eden 35 yaşındaki baba Saad, “Devlet bize maaş, yardım ve erzak veriyor. Hiç bir şeye ihtiyacımız yok. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor. Onda vicdan ve kalp var” dedi.



Öksüz kalan çocuğu da evlatlık edindiler

Suriye’de korktuklarını ama Türkiye’de korkmadıklarını belirten Saad, “Suriye’de uçak 24 saat bombalıyor. Şehrimize terör örgütü DEAŞ geldi. Oradan Türkiye’ye geldik ve bura daha iyi. Eşimin ailesi uçaktan atılan bombadan dolayı öldü. Ayrıca bir kız çocuğu yetim kalmıştı. Babası başka şehirde savaşta, annesi hastanede kızını dünyaya getirirken ölmüş, onu aldık ve evlat edindik” diye konuştu.

Çok yere gittiğini ve en iyi yerin Elazığ olduğunu dile getiren Saad, “Çünkü komşularımız iyi ve vicdanlılar. Müslümanları seviyorlar. Elazığ valisine çok teşekkür ederim. Onu tanımıyorum ama yolda gördüm. Çok iyi bir insan” şeklinde konuştu.

Erdoğan çiftini çok sevdiklerini ifade eden anne Aliye El Tuma ise onların kalplerinin büyük olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA