Sözlü Açıklaması 'Bağımsızlık Meşalesi Yaktırmak Adana'nın Şeref Madalyasıdır'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 94. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Türk yurduna bağımsızlık meşalesini yaktırmak, Adana’nın şeref madalyasıdır" dedi.

Sözlü, yayınladığı mesajda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık meşalesini Adana’dan yakmasının büyük bir övünç kaynağı olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin egemenlik ve bağımsızlık planlarını Adana’da yapmış, Kurtuluş Mücadelesi öncesi ve sonrasında 9 kez kente gelerek Türk vatanının kurtuluş meşalesini Adana’dan yakmış, bunu da Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ diyerek ifade etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması gerektiğini, bilim ve tekniğin kıymetini Adana’dan haykırmıştır. Adana’nın Atatürk’ün çağdaş Türkiye yolundaki adımlarında da büyük bir önem arz etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmaya karar verişinde Adana’nın inanç ve kararlığının etkisi olduğunu bilmek Adana halkı ve Cumhuriyet’in kurucu ilkelerine bağlı olarak halka hizmet eden bizler için gurur ve onurdur. Bu onur ve gururun 94. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları kanlarıyla sulayarak vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”
Kaynak: İHA