'Son Mektup' Saraybosna'da Gösterildi

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 'Son Mektup' filmi gösterildi.

Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümü kapsamında, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 'Son Mektup' filmi gösterildi, 'Çanakkale Destanı' isimli çizgi roman tanıtıldı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünce 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında, 'Son Mektup' filmi Saraybosnalıların beğenisine sunuldu. Etkinlikler kapsamında, Boşnakçaya çevrilen 'Çanakkale Destanı' isimli çizgi roman da başkentte tanıtıldı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te her yıl Çanakkale Zaferi'ni andıklarını anımsatarak, 'Bildiğiniz gibi, Çanakkale'de çok sayıda Boşnak da savaştı. 18 Mart iki ülke halkı için de son derece önemli.' dedi.

'Son Mektup' filminin Çanakkale Zaferi'ni konu aldığını söyleyen Yaman, filmin Bosna Hersek genelinde 20 şehirde gösterileceğini aktardı.

Yaman, 'Çanakkale Destanı' isimli çizgi romanın da Boşnakça'ya çevrildiğini belirterek, 'Çizgi romanda, Çanakkale Savaşı'nın beş önemli kahramanı anlatılıyor. Çocuklar için oldukça eğitici.' diye konuştu.

Film gösterimine gelen Saraybosna Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Elmina Maksumic de Çanakkale Savaşı hakkında bilgi sahibi olduğunu söyleyerek, 'Bosna Hersek'ten giden askerlerimizin de orada mücadele ettiğini biliyorum ancak böyle önemli bir savaş Bosna Hersek'te çok az biliniyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA