Simav'da Doğalgaz Heyecanı

Kütahya’nın Simav ilçesinde, doğalgaz istişare toplantısı yapıldı. Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz Girgin ve Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu’nun konuşmacı olarak hazır bulunduğu toplantı, Belediye yeni düğün salonunda, sanayici ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda Simavlı esnaf ve vatandaş katılımıyla gerçekleşti.

Simav'da Doğalgaz Heyecanı
Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Jeotermal enerjinin yanı sıra doğalgazın bir arada bulunmasının çok büyük avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Özkan, “Jeotermal kaynaklarını seralarda çok daha fazla kullanarak Simav ekonomisini canlandırabiliriz. Bu bakımdan ilçemize gelmesini planladığımız doğalgazı, ısınma ve mutfak işlerinde kullanabiliriz. Doğalgaz, en çok sanayicilerimizin beklentisi durumundadır” dedi.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, doğalgazın ısınmada, jeotermalin de üretimde kullanılması gerektiğini belirtti.

Kaymakam Halim, “Simav’ın geleceği jeotermalde saklıdır, jeotermal enerjiyi tüketim sektöründen, üretim sektörüne taşımamız lazım. Kütahya ilimiz büyükşehir kapsamına alınacağından, nüfusu 20 bin ve üzeri olan yerleşim yerlerine doğalgaz getirilebilecek. Bu ayrıca bir hükümet politikasıdır. Doğalgaz insan ve çevre sağlığı açısından hem güvenli hem de avantajlıdır. Simav’ın Jeotermal kaynaklarını turizm sektöründe ve üretimde kullanmamız için doğalgaz büyük bir nimet olacaktır. Şeklinde ifade etti.

Simav Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz Girgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığını, Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan zamanında abone sayının 5 milyona kadar ulaştığını belirtirken, taşıması kolay olan doğalgazın çok kıymetli olduğunu söyledi.



Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Simav’da bir çok sanayici ve işletme sahibinin yüksek fiyatlarla enerji sağladığını ve kömür kullandığını dile getirdi.

Kazcıoğlu, “Doğalgaz bir sanayi ürünüdür. Türkiye’nin çok az yerleşim yerinde iki enerji birden var. Benim işletmem bir ayda 50 bin lira enerji gideri ödüyor. Simav’daki sanayi ve ticaretin, üretimin gelişmesine olumlu etkileri olacağına inandığım doğalgazın en kısa bir zamanda ilçemize gelmesini istiyorum. ‘Termal Yol’ projemizle birlikte doğalgazın da gelmesi, Simav’ın ufkunu değiştirecektir” diye konuştu.

(MEİ-EFE)
Kaynak: İHA