Şehit Kurtoğlu, Güzel Sanatlar Lisesinde Anıldı

Muş’un Varto ilçesinde 27 Nisan 2016 tarihinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında düzenlenen hain saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit düşen özel harekat polisi Yücel Kurtoğlu için Güzel Sanatlar Lisesinde hatıra köşesi oluşturuldu.

Şehit Kurtoğlu, Güzel Sanatlar Lisesinde Anıldı
Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen törene, Muş Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, okul idareci, öğretmen ve öğrencileri, şehidin ailesi ile emniyet müdürlüğü personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda şehit Yücel Kurtoğlu’nun özgeçmişinin okunmasının ardından şehit ailesine çiçek takdim edildi. Programda şehit Yücel Kurtoğlu için düzenlenen anı köşesinin açılışını yapan şehidin annesi Güler Kurtoğlu; “Bizim öyle bir liderimiz var ki Rabbim onu bizim başımızdan eksik etmesin. Rabbim şehitlerimizin kanını yerde bırakmasın. Ben bir şehit annesi olarak Cumhurbaşkanıma selamlarımı yolluyorum. İyi ki varsınız, Rabbim sizi başımızdan eksik etmesin” dedi.

Tören boyunca şehit ailesini yalnız bırakmayan Selda Yavuz ise; “Her fırsatta şehitlerimizin kutsal emanetleri olan şehit ailelerimizle bir araya gelen Sayın Valimiz, bu gün hasta olduğu için bu programa gelemedi. Ben hasta yatağında olan Sayın Valimizin selam ve muhabbetlerini getirdim. Bizler şehit ailelerimizin her daim yanlarındayız. Onlara kapımız ve gönlümüz daima açıktır” ifadelerini kullandı.

Duygusal anların yaşandığı tören sonrasında Selda Yavuz, öğretmen ve öğrencilere de teşekkür ederek, “Kıymetli öğretmenlerimiz, çocuklarımız bir ağaç gibidir. Kökler anne-babadır, dallar siz eğitimcilerimizsiniz, yapraklar da yavrularımızdır. Sizler bu dallardaki yaprakları yeşertin. Onları vatanına, milletine, dinine, bayrağına, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirin. Sevgili gençler, sizlerde okuduğunuz ve şehidimizin adını taşıyan bu okulda hem ülkemiz hem de kendi geleceğiniz için çok çalışın ve kendinizi iyi yetiştirin. Art niyetli insanlar karşısında daima dik durun ve onlara asla fırsat vermeyin. Bu vatanın birer evladı olduğunuzu unutmayın. Biz sizlere çok güveniyoruz. Yeni Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA