'Sadece Karadeniz Değil, Akdeniz De'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin, “Sadece Karadeniz değil, Akdeniz de artık Türkiye stratejisinin bir parça olacak. Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz” dedi.

'Sadece Karadeniz Değil, Akdeniz De'
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Genel Kurulu’nda konuşan Bakan Berat Albayrak, “Geçen yıldan bu yıla baktığımızda ciddi mesafeler kat ettik. Koyulan hedefler arasında önemli adımlar attığımız bir yıl oldu. İnşallah 2017 yılı ortaya koyulan kurumsallaşma hedeflerinin sonuçlarının alındığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AKDENİZ DE ARTIK TÜRKİYE STRATEJİSİNİN BİR PARÇA OLACAK”

TANAP ve Türk Akımı projelerinin hızla devam ettiğini kaydeden Albayrak, “Türk Akımı’yla depolama hacmine kavuşacağız. Dolayısıyla enerjide önemli adımlar atıyoruz, atmak zorundayız. Geçtiğimiz hafta Amerika’da petrol arama gibi bir çalışmamız oldu. Mart sonu Nisan başı gibi diğer gemilerimiz de aktif olacak. Biri Karadeniz’de biri Akdeniz’de 3 boyutlu olarak çalışacak. Sismik olarak değil, daha farklı bir strateji uygulayacağız. Sadece Karadeniz değil, Akdeniz de artık Türkiye stratejisinin bir parça olacak. Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz. Akdeniz’de aktif bir başlangıç olacak” şeklinde konuştu.



HOLLANDA KRİZİ

Bakan Albayrak, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krize ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Çok kritik günlerden geçiyoruz. Türkiye’nin geleceği ve istikrarı, büyük ve güçlü Türkiye açısından bir 16 Nisan seçimlerinden bahsediyoruz. Gelişmeler 80 milyon vatandaşımızı etkiliyor. Artık şaşırmıyoruz son yıllarda yaşadığımız olaylar bizi mevcut resmin ötesinde ne kadar farkı hesaplar ve Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları görmemizi sağlıyor. Bugün gördüğümüz resim ve manzara Türkiye’nin ne kadar doğru bir istikamette ve ‘Güçlü Türkiye’ hedefine önemli adımlarla ilerlediğini çok net gösteriyor. Dost bildiğimiz hukukumuzun olduğu, medeniyet, küreselleşme noktasında uzun yıllardır ilişkimizin olduğu yüzlerde yıldır komşuluk ilişkisi içinde olduğumuz ülkelerle bile bu yaşananlar noktasında önemli bir resimle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.”

“KİMSE SEÇİMLE AÇIKLAMAYA KALKMASIN”

Avrupa’da yaşanan siyasi kriz ile ilgili açıklamalarını sürdüren Albayrak, “Kendinizi ‘medeniyetin, demokrasinin ifade özgürlüğünün beşiği’ diye adlandıracaksınız. Ama en basit bir ifade özgürlüğü hakkını ayaklar altına alıp, çiğneyeceksiniz. Bütün dünyanın gözü önünde utanç vesilesi bir tablo ortaya koyacaksınız. Kimse bunu 2-3 gün sonra ’Şu ülkede seçim var, iç siyasetin malzemesi’ ucuzluğuyla açıklamaya kalkmasın” şeklinde konuştu.



“HALA AYNI İSTİKAMETTE DEVAM ETTİKLERİ SÜRECE BİR YERE YOL ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Bakan Albayrak, “Bunun çok net bir şekilde açıklaması varsa ’İslamofobi bu seçimlerden sonra iktidara geliyor’ denilemez. İslamofobi, bugün itibariyle zaten iktidardadır” ifadelerine yer vererek, “Bu resim, bunu göstermektedir. Faşizm, iktidarda son sürat, hızla yol almaktadır. Nazizm, bunu nasıl açıklayacağız? Kimse kusura bakmasın. Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomatik anlamda üst düzey bir bakanı, bir ülkeye, o ülkedeki kendi toprağına girmek noktasında adım atacak; ama siz her türlü hukuksuzluğu, her türlü demokrasiyi ayaklar altına alacaksınız. Bunu kendinize göre, deli saçması şeylerle açıklamaya çalışacaksınız. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu çerçevede aklıselim kaldıysa Avrupa’da siyasetçileri gündem noktasında inisiyatif almaya, aklıselim söyleme davet etmekten başka yapacağımız bir şey yok. Ama hala aynı istikamette devam ettikleri sürece bir yere yol almamız mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA