'Rusya'ya Olan İhracatımız İyiyse...'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Rusya’ya olan ihracatımız iyiyse üretimde de çiftçimizin yüzünün güldüğünü görüyoruz. Ancak pazarları çeşitlendirmemiz, bizim açımızdan son derece önemlidir” dedi.

'Rusya'ya Olan İhracatımız İyiyse...'
Bir dizi toplantıya katılmak üzere İçel’e gelen Bakan Elvan, Akdeniz Meyve Sineği Zararlısı ile Mücadele Eylem Planı Tanıtım Toplantı’sına katıldı.

Orkide Kafe’de gerçekleşen toplantıya Elvan’ın yanı sıra İçel Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokol, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Elvan, projede görev alan bütün kurum ve kuruluşlar ile odalara teşekkür ederek, “Bu böyle bir güzel birliktelik ki İçel’imizin bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının içinde yer aldığı bir projedir. Bu birlikteliği, dayanışmayı her alanda devam ettirmeliyiz. Bu projeyle özellikle tarımsal üretimde verimlilik önemli ölçüde artacak, ürünlerimizin kalitesi daha fazla iyileşecek, hastalık konusunda yaşadığımız problemleri artık inşallah yaşamayacağız” diye konuştu.

Çiftçilerin kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Elvan, “Alınlarının teriyle aş için, ekmek için mücadele veriyorsunuz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Bir taraftan ekmeğinizi, aşınızı temin etmeye çalışıyorsunuz, bir taraftan vatanınıza, devletinize, milletinize, ay yıldızlı bayrağımıza sonuna kadar sahip olan insanlarsınız. Sizler bizim dayanak noktalarımızsınız, sizler bizim güç kaynağımızsınız. Çiftçilerimiz, muhtarlarımız olmasa bugün biz bu kadar rahat konuşamazdık, bu kadar rahat bir şekilde ülkemizi bu noktalara getiremezdik” ifadelerini kullandı.

"YAŞ SEBZE VE MEYVE İHRACATINDA AĞIRLIKLI OLARAK RUSYA’YA BAĞIMLI ÜRETİMİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

İçel’i yaş sebze ve meyve üretiminde marka şehir haline getirecek adımları ilerleyen süreçlerde atacaklarının altını çizen Elvan, “İçel yaş sebze ve meyve ihracatında Türkiye’nin önemli illerinden biridir. Ancak bizler ağırlıklı olarak Rusya’ya bağımlı bir yapıda üretimimiz sürdürüyoruz. Eğer Rusya’ya olan ihracatımız iyiyse üretimde de çiftçimizin yüzünün güldüğünü görüyoruz. Ancak pazarları çeşitlendirmemiz bizim açımızdan son derece önemlidir. O nedenle geçtiğimiz haftalarda özellikle körfez ülkelerinin yaş sebze ve meyve ithalatçılarını İçel’imize getirdik. Misafirlerimiz İçel’imize hayran kaldılar. İnşallah pazarımızı daha çok çeşitlendireceğiz ve İçel’imizi çok daha iyi noktalara götüreceğiz” şeklinde konuştu.



"KALICI BİR SİYASİ İSTİKRARA SON DERECE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Türkiye’de kalıcı bir istikrar olursa ülkenin yolunun açık olduğunun altını çizen Elvan, “Ama siyasi istikrarın olmadığı bir ortamda ne ekonomik istikrar olur, ne insanların mutluluğu daha da artar, ciddi sıkıntılar yaşarız. Geçmişte de öyle olmuştur. Ne zaman bir siyasi istikrarsızlık ortaya çıksa Türkiye zor günler geçirmiştir. Türkiye’nin karanlık yılları olmuştur. Onun için biz kalıcı bir siyasi istikrara son derece büyük bir önem veriyoruz. O nedenle yeni anayasa değişikliği ile bizler güçlü bir hükümet alt yapısını oluşturmayı amaçlıyoruz ki toplumda uzlaşma kültürü gelişsin, bir anlamda artık yüzde 50’in üzerinde oy alacak bir hükümet yapısı olsun. Eğer biz bugünü düşünseydik böyle bir girişimde bulunmazdık. Türkiye’nin geleceği için, kalıcı bir şekilde büyümesi ve kalkınması için güçlü bir hükümet alt yapısına ihtiyacımız var. Allah’ın izni ile bu ülkenin evlatları olarak sizler, alın teriyle ekmeğini kazanan değerli kardeşlerimin Türkiye’nin önünü açacak bu yolda ciddi bir destek vereceksiniz" dedi.

Konuşmaların ardından eylem planıyla ilgili sunum gerçekleştirildi.

(Koray Ünlü/İHA)
Kaynak: İHA