Rusya: Umarız Türkiye bununla ilgileniyordur

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetleriyle ilgili konuştu, DAEŞ ve Fetih El Şam'lı teröristlerin ayrımına vurgu yaptı.

Rusya: Umarız Türkiye bununla ilgileniyordur
Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Suriye barış görüşmelerinde Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Ankara'nın 'Suriyeli muhaliflerle teröristleri birbirinden ayırmakla meşgul olduğunu' umduğunu söyledi.

Astana'da düzenlenen Suriye barış görüşmelerinin 3. turuna katılan Rus heyet başkanı Lavrentyev, Ürdün ve İran'ın Rusya'ya terörist örgütlerin bulundukları bölgeler konusunda bilgi verdiğini belirtti.

"DAEŞ VE FETİH EL ŞAM'I TESPİT ETMEK ÖNEMLİ"


Lavrentyev, şunları kaydetti: "DAEŞve (Fetih el Şam adını alan) El Nusra gibi terör örgütlerinin bulundukları yerlerinin somut bir şekilde belirlenmesi çok önemli bir konu. Heyetlerin dikkatini her zaman bu konu üzerine çekiyoruz. Şu anda Ürdünlü ve İranlı ortaklarımız bu konuda bize çok iyi destek veriyor. Rusya olarak, Türkiye'nin de muhaliflerle terörist grupların ayrılmasıyla ilgilendiğini umuyoruz."