Rize'de Asayiş Uygulamaları

Rize'de üç ayrı asayiş uygulamasında 127 şişe kaçak içki, 2 bin 780 paket gümrük kaçağı sigara ile 7 gram esrar ele geçirildi Olaylarla ilgili 1 kişi tutuklandı, 9 yabancı uyruklu sınır dışı edildi.

Rize'de üç ayrı asayiş uygulamasında, 127 şişe kaçak içki, 2 bin 780 paket gümrük kaçağı sigara ile 7 gram esrar ele geçirildiği bildirildi.

Rize Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışma kapsamında Ekrem Orhon Mahallesi'nde bir otomobil içerisinde yapılan kontrollerde, 18 şişe kaçak içki ve 480 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği belirtildi.

Otomobilde bulunan Gürcistan uyruklu T.T, L.S. ve T.M. ile M.K'nın gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan L.S'nin tutuklandığı, diğer zanlıların adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Uyuşturucu İle Mücadele Şube ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında ise şüphe üzerine durdurulan bir otomobilde yapılan aramada, 7 gram esrar ele geçirildiği, olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi hakkında adli işlem başlatılarak serbest bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Fındıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı yol kontrollerinde 109 şişe kaçak içki ve 2 bin 300 paket kaçak sigara ele geçirildiği, Gürcistan uyruklu R.M, M.D, R.P, M.D, N.T, V.A, J.M, M.C. ve G.T'nin gerekli adli işlemlerin ardından sınır dışı edildiği ifade aktarıldı.
Kaynak: AA