Piazza'da Ebru Atölyesi Düzenlendi

Ev sahipliği yaptığı çeşitli etkinliklerle geleneksel Türk sanatlarının gelecek nesillere aktarılmasına önemli katkılar sunan Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde ebru atölyesi düzenlendi. Ebru sanatının büyülü dünyası ile tanışan ziyaretçiler, renklerin suyla dans ettiği görsel bir şölen yaşama fırsatı yakaladı.

Piazza'da Ebru Atölyesi Düzenlendi
Çok eski ve kıymetli bir sanat dalı olan ebru, Osmanlı döneminde önemli bir iş kolu olarak birçok kişiye kazanç sağlamıştı. Günümüzde eskisi kadar bilinmeyen ve yer yer unutulan ebru sanatı, düzenlenen ebru atölyesi ile hayat buldu. Kültürel faaliyetlerini çok geniş bir perspektif ile yürüten Piazza AVM, geçmişin değerlerini yeni nesillere aktarmaya yönelik aktivitelere sıkça yer veriyor. Son olarak Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile iş birliği içinde ebru atölyesi düzenleyen Piazza AVM, yeteneklerine güvenen ziyaretçilerini geçmişte rengarenk bir yolculuğa çıkardı.

Ebru atölyesi etkinliğinde, yeteneğine güvenen ziyaretçiler hünerlerini sergileme imkanı bulurken, ilk kez ebru yapımı ile tanışanlar bu muhteşem sanatın uzun süre etkisinde kaldı. Geleneksel Türk el sanatlarının en önemlileri arasında yer alan ebruyu amatörce de olsa uygulayan ziyaretçiler, suya damlattıkları renk renk boyaların oluşturduğu şekillerin kağıt üzerine yansımasını büyük bir merakla bekledi.
Kaynak: İHA