Özel Olimpiyatlar Türkiye Heyetinden ADÜ'ye Ziyaret

Daha fazla spor dalında, daha geniş bir coğrafyada, daha çok sayıda özel eğitim gereksinimi olan bireylere ulaşmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye Heyeti (TÖSSED) Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Heyetinden ADÜ'ye Ziyaret
Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, TÖSSED Ülke Direktörü Didem Ünsür, İletişim ve Kaynak Koordinatörü Atıl Berk, ADÜ Genel Sekreter V.Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve ADÜ Koçarlı Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Ayfer Ergezen’in hazır bulunduğu ziyarette, Özel Olimpiyatlar Türkiye Heyeti ile ADÜ arasında işbirliğini arttırmak ve daha fazla etkinliği hayata geçirmek adına iyi niyet anlaşması imzalandı.

Ziyarette,Özel Olimpiyatlar Ege Bölge Oyunlarının 2018 yılında ADÜ’nin ev sahipliğinde yapılması konusu görüşülürken, öğretim elemanı Ayfer Ergezen tarafından eğitimlerin verilmesi ve ADÜ’nin etkinlik için bir salon tahsis ederek, 15 öğrencinin etkinlik boyunca gönüllü olarak çocuklara eşlik etmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantıda, 2 ay boyunca haftada 2 defa, birer saat uygulanması planlanan ‘Minik Sporcular’ projesi hakkında detaylar konuşuldu.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla işbirliklerimizi sürdürüyoruz. Adnan Menderes Üniversitesi’nin desteğiyle hayata geçireceğimiz projelerimizin mutluluğunu yaşıyoruz. Bize kapılarını açan ve bu alanda çalışmalarımıza heyecanla ortak olan Adnan Menderes Üniversitesi’ne ve yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.

Özel Olimpiyatlar Organizasyonu’nun simgesi kırmızı topla fotoğraf çekilmesiyle görüşme sona erdi.

Hayata geçirilecek Minik Sporcular projesinin yanı sıra daha fazla özel sporcuya ulaşmak hedefiyle imzalanan anlaşmada, önümüzdeki dönemde birçok etkinliğin ADÜ’nin ev sahipliğinde yapılması planlanıyor.
Kaynak: İHA