Niğde'de FETÖ Duruşmaları Devam Ediyor

Niğde’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında dava açılan 11 sanık hakim karşısına çıktı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, aralarında üniversite öğrencisi, ceza infaz memuru, öğretmen ve işçilerin bulunduğu tutuklular M.E. Ö.S, İ.İ.M, O.Ö, O.E, S.B, S.E, E.E, M.S. ve Ö.F. ile avukatları hazır bulundu.

Kırşehir Cezaevinde tutuklu sanık eski ceza infaz memuru H.Ö. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanıklardan H.Ö. savunmasında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" çıkan telefon hattının kendisine ait olduğunu belirterek, "ByLock programını kullansaydım saklamazdım. Ben kullanmadım içeriğinin tespit edilmesini istiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, O.Ö’nün tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA