MYC Partners'tan 75 Milyon Dolarlık Yatırımla Bodrum'a Otel

MYC Partners'in 75 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ve dünyaca ünlü otel zincirlerinden LUX* tarafından işletilecek olan LUX* Bodrum Resort & Residences, 19 Mayıs Cuma günü hizmete girecek MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Akdoğan: 'Yaptığımız bu yatırım, ülke ekonomisine ve Türkiye'ye duyduğumuz güvenin bir göstergesi' LUX* Uluslararası Satış Direktörü Pierre: 'LUX* Bodrum'u global büyümemizin önemli bir adımı olarak görüyoruz. Bu yatırım Avrupa'daki ilk yatırımımız olma özelliğini de taşıyor'

MYC Partners'in 75 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ve dünyaca ünlü otel zincirlerinden LUX* tarafından işletilecek olan LUX* Bodrum Resort & Residences, 19 Mayıs Cuma günü hizmete girecek.

LUX* Bodrum Resort & Residences, içerisinde 85 otel odası, 19 residence ve 1 adet beach villa ile 83 bin metrekarelik satılabilir alan ile hizmet verecek.

MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, LUX* Bodrum Resort & Residences'ın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda zor bir dönemden geçtiğini ama buna rağmen birçok yatırıma imza attıklarını söyledi.

'Ülkemizden umudumuzu hiç yitirmedik, tam tersine artık buna çok daha güçlü bir şekilde inanıyoruz.' diyen Akdoğan, Kanada'dan vatandaşlık daveti aldıklarını, ancak gitmeme kararı verdiklerini, her şeyleri ile Türkiye'ye inandıklarını kaydetti.

Akdoğan, Bodrum'daki projelerinin İtalya'daki bir yarışmada dünya ikincisi olduğunu anımsatarak, söz konusu projenin birçok grubun dikkatini çektiğini, taliplilerinin arasında Trump'ın da olduğunu anımsattı.

Ancak o dönemde Trump'ın söylemlerinden dolayı, ortaklığı düşünmediklerini aktaran Akdoğan, daha sonra işletme için LUX*'ta karar kıldıklarını dile getirdi.

Akdoğan, söz konusu proje için yola çıkarken 60 milyon dolar yatırım yapmaya karar verdiklerini, ancak yatırım tutarını sonradan 75 milyon dolara çıkardıklarını kaydetti.

-'Hangi Rus, hangi Alman Türkiye'den daha iyi bir yer bulabilir?'

Murat Akdoğan, turizmin zor bir dönemden geçtiğini, ancak son dönemde Türkiye'nin başına gelenin çok az ülkenin başına geldiğini söyledi.

'Hangi Rus, hangi Alman Türkiye'den daha iyi bir yer bulabilir?' diyen Akdoğan, 'Bu sene İspanya'ya gittiler ama çok yüksek fiyata düşük kalitede hizmet aldılar. Yunanistan'a gittiler, eski yerler yüksek fiyata satıldı. Her şeyin en iyisini en uygun fiyata alabilirseniz, sıkıntılar geçici olur. Türkiye bu süreci atlatacak. Gelecek dönemde Türkiye onlar için yine en önemli merkez olacak.' ifadelerini kullandı.

Yaptıkları bu yatırımın ülke ekonomisine ve Türkiye'ye duydukları güvenin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Akdoğan, LUX* Bodrum'dan rezidans satın alan yatırımcıların satın aldıkları evleri tekrar LUX*'a kiralama yoluyla aylık kira gelirlerini büyük oranda arttıracaklarını ve zamanla LUX* Resorts & Hotels markasının desteği ile konutlarının piyasa değerlerinin dolar bazında artacağını kaydetti.

Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

'Dolayısıyla bu satın alma sıradan bir yazlık sahibi olmanın ötesine geçip bir yatırım aracı olarak değerlenecek. Bodrum'un turizm için yarattığı değer ve lokasyon avantajını göz önüne aldığımızda, ne kadar doğru bir yatırım yapmış olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde turizm sektörünün canlanma sürecinde biz de katkıda bulunmak istiyoruz.'

-'Dünyada artık hiç bir yer güvenli değil'

LUX* Uluslararası Satış Direktörü Sydney Pierre ise LUX*'ı Mauritius, Reunion Adaları, Maldivler ve Çin'den sonra Türkiye'de hizmete sunacakları için çok mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını söyledi.

'LUX* Bodrum'u global büyümemizin önemli bir adımı olarak görüyoruz.' diyen Pierre, 'Bu yatırım Avrupa'daki ilk yatırımımız olma özelliğini de taşıyor.' diye konuştu.

Pierre, son dönemde Türkiye'de yaşananların fikirlerinde herhangi bir değişikliğe sebep olup olmadığının sorulması üzerine, dünyanın birçok yerine seyahat ettiğini belirterek, 'Dünyada hiçbir yer artık güvenli değil.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA