Muğla'da 'Aşıklar Gecesi' Düzenlendi

Gecede atışmalarıyla vatandaşlara seslenen aşıklar, uzun süre alkışlandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından 'Aşıklar Gecesi' düzenlendi.

MSKÜ Muğla Halkbilim, Kültür ve Turizm Topluluğu tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede sazlı sözlü halk geleneğinin temsilcisi aşıklar, atışmalarıyla vatandaşlardan alkış aldı.

Topluluk Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Abbas Çınar, programın açılışında aşıklık geleneği hakkında katılanlara bilgi vererek, geleneğin günümüzde de önemini sürdürdüğünü anlattı.

Aşıklar Gecesi'nde halk ozanları Aşık Mürsel Sinan ile Aşık Korkmaz İkan atıştı. Aşıkların izleyicilerin isteği üzerine seslendirdiği 'Gitme' ve 'Senden büyüktür' atışması ise uzun süre alkışlandı.

Aşıklar, salonu dolduran öğrencilere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Program sonunda aşıklara teşekkür eden Vali Amir Çiçek, ozanların sözü ve sazıyla her dönem milletin birliği ve beraberliği için çalıştığını söyledi.

Aşıkların halk kültürünün önemli temsilcileri olduğunu belirten Çiçek, 'Onları dinlediğimiz zaman bütün hüzün ve kederlerimizi bir kenara bırakırız. Aşıklık geleneğini sürdürerek geleceğe taşınmasında çaba gösteren tüm ozanlarımıza teşekkür ediyorum.' dedi.

Yaklaşık 2 saat süren program sonunda Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek ile MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bayram Akça tarafından ozanlara çiçek ve teşekkür belgesi verildi.
Kaynak: AA