MTSO Başkanı Erkoç Açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, üretim yapılabilmesi için finansmana ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Finansmana ihtiyaç noktasında da bankaların kolaylık sağlamasını istiyoruz” dedi.

MTSO Başkanı Erkoç Açıklaması
Ziraat Bankası Elazığ Bölge Müdürü İbrahim Seyfioğlu, Ziraat Bankası yetkilileri ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti.

KOSGEB kredilerinin temini ve finansmana erişimin masaya yatırıldığı ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya’da yaklaşık 3 bin 900 küçük ve orta ölçekli işletmeye KOSGEB kredisi çıktığını ifade ederek, işletmelerin krediyi bankalardan temini noktasında sıkıntı yaşadığını ancak bu sıkıntıların da düzeldiğini söyledi.



Türkiye’nin üretmekten başka şansının olmadığını kaydeden Başkan Erkoç, “Üretim yaparken de finansmana ihtiyacımız var, sizden üretime katkı sağlama noktasında özellikle finansmana ihtiyaç noktasında kolaylık sağlamanızı istiyoruz” diye konuştu.

Ziraat Bankası Elazığ Bölge Müdürü İbrahim Seyfioğlu ise, Ziraat Bankası olarak tarım ve tarım dışı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin finansmana erişim problemlerinin çözümünde aktif rol oynadıklarını belirterek, “Malatya’mızda 3 bin 900 tane onaylı KOSGEB başvurusu oldu. Biz Ziraat Bankası olarak başvuruların yüzde 25’ini yani bin tane işletmemize KOSGEB kredisini kullandırmak istiyoruz, bu yönde ciddi çalışmalarımız var. Buradan finansman sorunu yaşayan işletmelerimize de bir çağrıda bulunmak istiyoruz; kendileri bize müracaat etsinler her türlü kolaylık sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA