Merkezefendi'yle İstanbul Yolculuğu Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Merkezefendi Belediyesi’nin geçmiş yıllarda lise son sınıf öğrencilerine yönelik başlattığı ‘Haydi Gençler İstanbul’a’ projesi bu yılda devam ediyor.

Merkezefendi'yle İstanbul Yolculuğu Kaldığı Yerden Devam Ediyor
Merkezefendi Belediyesi’nin projelerinden biri olan ‘Haydi Gençler İstanbul’a’ projesinin bu yıl 3.’sü düzenleniyor. Merkezİlçesinde bulunan lise son sınıf öğrencilerinin üniversite tercihi yapmadan önce ufuklarını genişletmeyi amaçlayan projede, öğrenciler hem bilgileniyor hem eğleniyor. İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin oluşan ilk kafile 6 otobüs ve 260 öğrenci ile 16 Mart Perşembe akşamı yola çıkıyor.

Bu kapsamda sabah İstanbul’a ulaşan öğrenciler, öncelikle misafir oldukları bir üniversitede sabah kahvaltısı yapıp ardından o üniversiteyi gezerek detaylı bilgi alacaklar. Daha sonra Zeytinburnu’nda bulunan Panorama 1453 Müzesi ve Merkezefendi Hazretleri’nin Türbesi’ni ziyaret eden öğrenciler, buradan Vialand’a geçiyor.

Öğrenciler günün kapanışını ise boğazda yapıyor. Eminönü’nden tekneyle boğaza açılan öğrenciler burada güzel vakit geçirerek yemek yiyor. Daha sonra ise Denizli’ye dönüş için tekrar yola çıkıyorlar.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak bu yılda gençlerimizi İstanbul’a uğurluyoruz. Gençlerimizin geleceğine İstanbul gezimizle katkı sağlamak istiyoruz. Bu yıl bir kez daha öğrencilerimiz İstanbul’u gezecek. Orada kendi vizyonlarına katkı sağlayacak birçok yeri ziyaret edecekler” dedi.

Kaynak: İHA