Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul Açıklaması

'Uluslararası bütün anlaşmaları ve demokrasiyi rafa kaldırarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kadın bakanını kendi konsolosluğumuzun içerisine almıyorlar'.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 'Uluslararası bütün anlaşmaları ve demokrasiyi rafa kaldırarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kadın bakanını kendi konsolosluğumuzun içerisine almıyorlar.' dedi.

İl Müftülüğü Salonunda 'Memur-Sen'e davet, tercihimiz evet' konulu konferansta konuşan Tonbul, ülkede 14 yıldır istikrar ve ekonomik kalkınmanın olduğunu söyledi.

Tonbul, Türkiye'nin, yapacağı anayasa halk oylamasıyla tüm mazlum milletlere örnek olacağını belirterek, şunları söyledi:

'Hollanda'daki tutumu görüyorsunuz değil mi? Türkiye'deki referandumdan Hollanda'daki 'Coni'ye ne gerek, ona ne? Hollanda'da bir seçim olsa hiç bizim haberimiz olur mu? Uluslararası bütün anlaşmaları ve demokrasiyi rafa kaldırarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kadın bakanını kendi konsolosluğumuzun içerisine almıyorlar. Atlarının ve köpeklerinin tamamını insanların üzerine salıyorlar. Bunları niçin yapıyorlar? 'Hayır' için. Onlar 'Hayır' diyorsa 'Evet' de vardır bir hayır. Almanya ve Hollanda referandumdan 'hayır' çıkmasını istiyorlarsa. Hele hele İsviçre. Dünyanın en demokratik ülkesi olarak söylenen İsviçre. Sokak yürüyüşleri yapıyorlar, 'Diktatör Erdoğan' posterleri var. Türk bayraklarını boyamışlar, başlarına fes, ağızlarına bıçak, kafalarına da hilal takmışlar. '

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ziyareti nedeniyle Hollanda'da OHAL ilan edildiğini belirten Tonbul, 'Bizim 241 şehidimiz oldu, TBMM bombalandı, 2 bin 500 yaralımız var. OHAL ilan ettik diye Avrupa bizi kınıyor. Silahı, gücü olmayan misafir bir bakan. İşte sizin demokrasi anlayışınız. Avrupa'da demokrasi falan yok. Bu hikayeleri unutun.' diye konuştu.

Tonbul, masaya yumruğunu vuracak bir Türkiye'nin zayıflatılmak istendiğine işaret ederek, yeniden büyük bir Türkiye, güçlü bir Türkiye ve özgür Türk halkı için anayasa referandumunda 'Evet' diyeceklerini dile getirdi.
Kaynak: AA