Melikgazi'nin Kentsel Dönüşüm İhalesine Yoğun İlgi

Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile Melikgazi şehrinin cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Melikgazi'nin Kentsel Dönüşüm İhalesine Yoğun İlgi
Melikgazi Belediyesi olarak imarlı şehirleşmeye ve gelişmeye büyük önem verdiklerini 20 yıldır uygulanan çalışmalar ile MELİKGAZİ İLÇESİNİN BİR CAZİBE MERKEZİ konumuna geldiğini belirten Başkan Büyükkılıç “Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 2017 yılında yapımına başlanılacak olan toplam 30 bloktan oluşan ve 1288 dairelik inşaat yapım ihalesi devam etmektedir. Şimdiye kadar 17 blok ile 864 dairesinin ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek tören ile temelleri atılarak inşaatlar başlayacaktır. Melikgazi şehri gelişerek yenileniyor ve büyüyor. Bu Kayseri ve Anadolu için bir kazançtır. Hak sahiplerini modern, çağdaş, gerçekten yaşanabilir konutlarla buluşturmak amacıyla çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

Hem Fiziki Hem Sosyal Değişim

Melikgazi ilçesinin projesi ve uygulaması başarı ile tamamlamış KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışması referans gösterildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ kapsamında konutların sadece fiziki yapıyı yani kentsel dönüşümü gerçekleştirmediğini aynı zaman da bu bölgelerde sosyal ve kültürel değişime ve gelişime de katkı sağladığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA