Malatya'daki Deprem Ve Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Battalgazi ilçesinde bir ortaokulda düzenlenen deprem ve yangın tatbikatına İNOSAR, AFAD, 44 MİLKUT, UMKE ve itfaiye ekipleri katıldı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir ortaokulda gerçekleştirilen ve 4 farklı arama kurtarma ile itfaiye ekibinin katıldığı deprem ve yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı (44 MİLKUT) Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekiplerinin koordinesinde Battalgazi Hatunsuyu Ortaokulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Battalgazi Yarımcahan Mahallesi olan 6,5 büyüklüğündeki depremde okul zarar gördü, sınıflardaki sıralar devrildi. Deprem alarmı üzerine öğretmenlerin kontrolünde sınıflar boşaltıldı.

Sınıflarda mahsur kalan yaralılar için ise kurtarma ekipleri hızla okula ulaştı. Senaryo gereği depremde enkaz altında kalan biri ağır 11 yaralı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 44 MİLKUT, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (İNOSAR) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

44 MİLKUT, UMKE, İNOSAR ekipleri tarafından bina içerisinden kurtarılan yaralılar, sedye ile 112 Acil Servis ambulanslarına taşındı.

Tatbikatta, okulun ikinci katında mahsur kalan bir yaralıyı da İNOSAR ekipleri halata bağladıkları sedyeyle kurtardı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ise senaryo gereği depremden sonra çıkan yangın nedeniyle okulun ikinci katında mahsur kalan iki öğrenciyi itfaiye aracından merdiven uzatarak kurtardı ve yangına müdahale etti.
Kaynak: AA